facebook  ДДСО

 
Новини
18-04-2012 13:07 | Переглядів: 201

Відібрали барсетку – п’ять років тюрми


До чергової частини Броварського міськвідділу міліції Київщини близько 22:00 год. звернувся 40 - річний чоловік із заявою про те, що біля кафе на одній із вулиць міста двоє невідомих, погрожуючи фізичною розправою, заволоділи його грошима: відібрали півтори тисячі гривень, сімдесят доларів США та мобільним телефоном.

Черговий міськвідділу на місце пригоди одразу направив слідчо-оперативну групу. Першими на місце події прибули працівники патрульної служби. Поспілкувавшись із потерпілим, правоохоронці встановили прикмети підозрюваних. Обстеживши прилеглу територію, по гарячим слідам були затримані 30–річний та 27–річний жителі міста Бровари.

Під час огляду у молодшого нападника було вилучено викрадені речі. За даним фактом працівники міліції порушили кримінальну справу за ч.2 ст.187 Кримінального Кодексу України (розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб), що карається позбавленням волі на строк від семи до десяти років із конфіскацією майна.

Під час спілкування із слідчим міськвідділу міліції, юнаки зізналися у скоєному та розповіли про все, що сталося. Як виявилося, у затриманих постійного місця роботи не було, гроші заробляли шляхом випадкових підробітків. Під час спільного розпиття оковитої хлопці вирішили заробити грошей за кілька хвилин. Жертву нападу обрали випадково. Побачивши чоловіка із барсеткою та дочекавшись, коли він зайде в темне місце, підбігли ззаду, схопили за шию та руки, і почали вимагати гроші, погрожуючи фізичною розправою.

На суді чоловіки розкаювалися в скоєному, говорили, що бажання пограбувати виникло випадково, завдавати шкоди нікому не хотіли, а на скоєння злочину штовхнуло безгрошів’я. Суд врахував всі свідчення підсудних, і призначив покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі 27–річному зловмисникові, а 30–річному - у вигляді виправного терміну на строк три роки.

Юлія Барабаш, Броварський МВ ГУМВС України в Київській області
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera