facebook  ДДСО

 
Новини
25-04-2012 11:31 | Переглядів: 175

Працівники ДАІ по гарячих слідах затримали крадія автомобіля


Близько другої години ночі під час нічного патрулювання у місті Бровари працівники ВДАІ міськвідділу звернули увагу на білий автомобіль, що від’їжджав від одного з будинків по вулиці Гагаріна. Звичайний «ВАЗ - 2104» вирізнявся тим, що на великій швидкості, не вмикаючи поворот, виїхав у напрямку іншої вулиці. Патрульна машина почала переслідувати порушника правил дорожнього руху, але водій не реагував на сигнали і зупинятися не збирався. Саме завдяки професіоналізму працівників міліції вдалося зупинити автомобіль, і нічна вулиця не перетворилася на трасу для перегонів.

Як з’ясувалося, нетверезий 21–річний юнак вирішив добре погуляти. Розваги потребували грошей. Тож, герой вирішив забезпечити себе фінансами за рахунок майна автовласника, а також прокататися нічними вулицями міста. Тому розбивши скло дверцят, розтрощив замок запалення та вміло замкнувши проводки, поїхав. Але не далеко.

За даним фактом працівники порушили кримінальну справу за ч.1 ст.289 Кримінального Кодексу України – незаконне заволодіння транспортним засобом. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від однієї тисячі до однієї тисячі двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років.

Наразі правоохоронці перевіряють затриманого на причетність до скоєння інших злочинів на території району та області.

У минулому році в місті Бровари та Броварського району зареєстровано 44 злочини, пов’язаних із незаконним заволодінням транспортними засобами, із яких 13 – розкриті, а за 30-ма тривають оперативно – розшукові заходи. 

У більшості випадків зловмисники викрадають автомобілі вітчизняного та російського виробництва. Це такі, як ВАЗ – 2104, ВАЗ -2106, ВАЗ – 2107, ВАЗ – 21070, ВАЗ – 21124, DAEWOO LANOS TF69Y. Іноді крадії зазіхають і на легковики іноземного виробництва (TOYOTA PRADO, TOYOTA CAMRY, SKODA OCTAVIA).

На цьому прикладі правоохоронці хочуть звернути увагу громадян. Не залишайте авто відчиненим, встановлюйте сигналізації. Щоб уникнути незаконного заволодіння вашим транспортним засобом, необхідно обладнати його пристроєм проти викрадення, поєднуючи електроніку та механічні хитрощі. Чим більша кількість рівнів захисту на вашому автомобілі, тим важче його викрасти.

Юлія Барабаш, Броварський МВ ГУМВС України в Київській області
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera