facebook  ДДСО

 
Новини
26-04-2012 15:22 | Переглядів: 170

На Броварщині вшанували учасників ліквідації на Чорнобильській АЕС


… Пінились цвітом сади. Як і тепер, люди мирно жили. Здавалося, ніщо не віщувало біди… Минуло рівно чверть століття відтоді, як «мирний атом» вийшов з-під контролю і болем озвався в наших душах Чорнобиль.


Сьогодні сивочолі ветерани та теперішні працівники внутрішніх справ зібралися у приміщенні Броварського міськвідділу міліції з нагоди 26 – ї роковини Чорнобильської катастрофи. Прийти сюди було кому, адже на сьогодні Броварська рада ветеранів ОВС нараховує 130 осіб, 90 з яких - учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Цього дня учасники ЧАЕС не були обділені увагою. Їх нагородили почесними грамотами. Керівництво Броварського МВ відвідали тяжкохворих за місцем проживання та надали їм посильну матеріальну допомогу. Хвилиною мовчання пом’янули тих, хто не дожив до наших днів. 

Леонід Мартушканов, голова ради ветеранів ОВС, який з перших днів аварії, коли стало зрозумілим, що ця трагедія має набагато більший масштаб, ніж здавалося спочатку, разом зі своїми співробітниками написав рапорт – попросився у зону боротися з розбурханим «мирним атомом». Багатьох з них сьогодні вже немає – померли від хвороб.

Ветеран пригадав про зрівняні з землею, поховані хати, незірвані яблука на голих вітах, рудий ліс: «Доводилося і протоколи на мародерів складати, злочинний елемент виловлювати, і місто патрулювати, і самоселів відвідувати. А ще – пожежі лісові гасити».
Десятки мешканців Броварів зібралися біля пам’ятника «Чорнобиль», де був проведений мітинг – реквієм. У декого з присутніх часом котилася сльоза, коли згадували про тих, кого немає поруч.

Двері Броварського міськвідділу завжди відкриті для учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Керівництво міськвідділу низько вклоняється героям – пожежникам, котрі першими стали на захист людства, військовим, цивільним, всім чесним і порядним людям, які ціною свого здоров’я й життя врятували сотні тисяч інших людей.

Юлія Барабаш, Броварський МВ ГУМВС України в Київській області 
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera