facebook  ДДСО

 
Новини
26-04-2012 16:44 | Переглядів: 281

Правоохоронці Київської області традиційно відзначили 26-ту річницю аварії на ЧАЕС

На Київщині на території училища професійної підготовки працівників міліції, перед Храмом Святителя Миколая Чудотворця, збудованого на честь загиблих від наслідків аварії на ЧАЕС працівників органів внутрішніх справ відзначили 26-ту річницю Чорнобильської катастрофи. Пригадати трагічні події та вшанувати пам'ять про колег приїхали ветерани-ліквідатори.

Пам’ятний мітинг розпочали з гімну України у виконанні оркестру Головного управління. Слова щирої подяки живим і глибокої скорботи загиблим ліквідаторам, а також працівникам Прип’ятьського, Поліського, Чорнобильського та Іванківського відділів міліції висловив заступник начальника ГУМВС України в Київській області, полковник міліції Анатолій Кислий.

 На жаль, кожен шостий ліквідатор-правоохоронець Київщини, а це 1106 чоловік, став інвалідом, 25 перенесло гостру променеву хворобу, понад 200 ліквідаторів уже немає в живих. Наслідки атомного вибуху вражають і досі. Якщо уявити, що площа території зони відчуження ЧАЕС й безумовного відселення складає майже 2200 кв. кілометрів, для порівняння: площа Люксембургу – 2,6 тис. кв. кілометрів, довжина її периметра близько 440 кілометрів, з них – 154 є кордоном з Білорусією. І якби не трагедія 1986 року, наприклад, у Прип’яті проживало б близько 100 000 чоловік. А сьогодні Прип'ять – оточений колючим дротом цвинтар бетонних будинків-коробок, де вже ніколи не почуєш дитячий сміх, де стіни назавжди забули тепло сімейного вогнища. Тому правоохоронцям ще довго доведеться служити тут в екстремальному режимі й гідно продовжувати справу своїх попередників. 

Ветеранам органів внутрішніх справ і ліквідаторам наслідків Чорнобильської аварії Анатолій Михайлович від усього серця побажав міцного здоров’я, щастя, достатку в родинах, якомога більше добра в житті та особисто вручив відомчі відзнаки і нагороди від Обласної державної адміністрації та Ради. 

До меморіалу ліквідаторам урочисто поклали квіти, бійці спецпідрозділу «Беркут» віддали їм честь салютним залпом із бойової зброї. Всіх загиблих вшанували хвилиною мовчання.

За неймовірну мужність, тяжку і небезпечну службу чорнобильців нагородили відзнаками і нагородами, а також висловили їм окрему вдячність і повагу заступник голови Спілки генералів ОВС України, генерал-майор міліції Анатолій Карацюба і заступник начальника Асоціації ветеранів МВС України Анатолій Шнуренко.

ВЗГ ГУМВС України в Київській області
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera