facebook  ДДСО

 
Новини
08-05-2012 16:30 | Переглядів: 179

Невідомі жінки «зняли порчу» більше ніж за 27 тисяч гривень

Правоохоронці Броварського міськвідділу міліції Київської області вкрай стурбоване тим, що останнім часом чимало людей стають жертвами шахраїв, що пропонують «зняття порчі» або інші способи нетрадиційного лікування. Як правило, від злочинців потерпають літні жінки. На жаль, нахабність нечистих на руку лиходійок немає меж.

Нещодавно в обідній час у одне із сіл Броварського району заїхали «знахарки». Дворами ходили дві жінки середніх років і розпитували у місцевих мешканців, чи хто може пожертвувати на розвиток церкви. Та ціль візитів у них була зовсім іншою: заїжджі гості вишукували жертв, яких було б легко ввести в оману. Шукати довелося недовго, вони натрапили на одиноку 74-річну жінку, яка впустила незнайомців до будинку. Ввійшовши в довіру до пенсіонерки, жінки не просячи за це жодної винагороди, запропонували господині за допомогою пари яєць «зняти порчу» та повернути її до повноцінного життя. Доки одна із шахрайок парою яєць «викачувала» пенсіонерці хвороби та шептала над нею молитви, інша винесла з будинку гроші в сумі 27 тисяч 600 гривень.

Зі слів Руслана Хартановича, начальника міліції громадської безпеки Броварського міськвідділу, шахраї – гарні психологи. Вони завжди діють по – ситуації. У розмові дуже ввічливі та спроможні швидко привернути до себе увагу інших людей, увійти в довіру. Їх жертвами часто стають одинокі пенсіонери. За минулий рік у місті Бровари та Броварському районі порушено 68 кримінальних справ за статтею 190 (шахрайство) Кримінального Кодексу України.

Правоохоронці наразі розшукують шахрайок. І рано чи пізно, їм доведеться відповідати за вчинене зло. Тож неабияке прохання до всіх громадян: якщо ви вірите у «наведення порчі» та інші містичні поняття, але при цьому не бажаєте стати жертвою подібних злочинів, варто згадати, що професійні знахарі не бігають вулицями у пошуках роботи. І якщо до вас підійдуть шарлатанки – запам’ятайте якомога детальніше їх прикмети й повідомте до міліції за телефоном 102. Цим ви зможете допомогти в затриманні й розкритті злочинів шахраїв.

Юлія Барабаш, Броварський МВ ГУМВС України в Київській області
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera