facebook  ДДСО

 
Новини
16-05-2012 14:49 | Переглядів: 135

Безпечний перехід

З метою попередження наїздів на пішоходів, за ініціативи Управління ДАІ, в селі Софіївська Борщагівка, Києво-Святошинського району був встановлений пішохідний перехід з додатковим інформаційним таблом. Адже на цій заокругленій ділянці дороги найчастіше трапляються випадки наїзду на пішоходів.

Рух транспорту в цьому місці здійснюється у дві смуги руху в кожному напрямку, а водії не завжди можуть побачити вихід пішохода на проїжджу частину. У разі появи людини на пішохідному переході зверху на табло з’являється інформація для водія «Увага! Пішохід», що дає змогу водієві зреагувати та зупинити транспортний засіб.

 Такий пішохідний перехід в Україні встановлено вперше. Водії поділившись своїми враженнями з міліціонерами зазначили, що таке нововведення дуже корисне, оскільки завдяки ньому заздалегідь видно, коли на дорозі знаходяться люди. 
Незважаючи на всі заходи, що вживаються Державтоінспекцією Київської області, ситуація щодо рівня дорожньо-транспортного травматизму залишається тяжкою. Так, з початку року на території області зареєстровано 160 дорожньо-транспортних пригод за участі пішоходів, 44 людини загинуло та 123 отримали травми.

Кожний із нас ідучи на роботу або додому як мінімум кілька разів на день переходить дорогу і стає пішоходом. Про те, що потрібно дотримуватись певних правил руху знають всі, але, на жаль, далеко не кожний усвідомлює в повній мірі небезпеку їх ігнорування. Так само і водії, сідаючи за кермо, нерідко забувають і про Правила дорожнього руху, і про те, що самі були пішоходами та навіть про елементарну повагу до оточуючих. 

Тому одним із пріоритетних напрямків роботи Державтоінспекції Київщини, є попередження дорожньо-транспортних пригод за участю даної категорії осіб та збереження життя і здоров’я усіх учасників руху.


Сектор профілактичної роботи УДАІ
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera