facebook  ДДСО

 
Новини
23-05-2012 14:26 | Переглядів: 205

За пляшку пива юнак ледь не поплатився життям

За умисне тяжке тілесне ушкодження Білоцерківським міськрайонним судом Київської області винесено вирок 26-річному мешканцю смт. Терезине. 

В травні 2010 року до Білоцерківської районної лікарні був госпіталізований 18-річний юнак з проникаючою різаною раною живота. На місце події негайно виїхали правоохоронці. Під час проведення оперативно-розшукових заходів був встановлений підозрюваний та події того дня. 

Як з’ясувалося, потерпілий приїхав з Полтавської області до своєї подруги на вихідні. Того вечора молоді люди пішли із друзями до місцевого бара. На півдорозі до нього компанія зустріла місцевого жителя Михайла, котрий будучи на підпитку почав вимагати у незнайомого йому хлопця пива. На грунті відмови виникла сварка, яка переросла у бійку. Однак розбишак розборонили хлопці. Та сварка мала продовження. Затаївши злобу на хлопця за таку «зневагу», Михайло вирішив дочекатись його біля магазину та провчити. Коли юнак залишився сам, той почав його «виховувати» не лише словами. У штурханині Михайло витягнув кухонного ножа з карману та вдарив ним юнака у живіт. Злякавшись скоєного чоловік зник з місця події, а хлопця було госпіталізовано до лікарні.

Слідчим відділом Білоцерківського райвідділу по даному факту було порушено кримінальну справу за Ч.1ст.121 «Умисне тяжке тілесне ушкодження» та направлено до суду. 

Винуватця було затримано вдома, у скоєному він зізнався відразу. Як з’ясувалося, Михайло раніше вже мав проблеми із законом. Так в 2009 році був засуджений за Ч.1 ст.309 ,263 КК України до 2 років 6 місяців та покарання відбував умовно. 

За кримінальним кодексом України умисне тяжке тілесне ушкодження, тобто умисне тілесне ушкодження, небезпечне для життя в момент заподіяння, чи таке, що спричинило втрату будь - якого органу або його функцій, психічну хворобу або інший розлад здоров’я, поєднаний зі стійкою втратою працездатності не менш як на одну третину,або переривання вагітності чи непоправне знівечення обличчя,- карається позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років. 

В листопаді 2010 року за рішенням Білоцерківського міськрайонного суду Київської області чоловіка визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 121 Кримінального кодексу України «Умисне тяжке тілесне ушкодження» та винесено вирок – п’ять років та шість місяців позбавлення волі.

Яна Гунько, Білоцерківський РВ ГУМВС України в Київській області
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera