facebook  ДДСО

 
Новини
25-05-2012 13:25 | Переглядів: 232

Чергового чиновника затримали на хабарництві

До Управління служби боротьби з економічною злочинністю Київщини неодноразово надходили скарги від мешканців Обухівського району відносно хабарництва місцевих землевладців. Зі слів обурених громадян ледь не за кожну державну і безкоштовну згідно законодавства послугу або довідку щодо оформлення земельних ділянок чиновники вимагали чималі кошти. Після звернень людей правоохоронці провели перевірку вказаних фактів і зафіксували ряд правопорушень у роботі держслужбовців.

Так, одразу після отримання хабара на гарячому затримали начальницю відділу Державної екологічної експертизи Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Київській області.

Чиновниця отримала понад 2000 доларів США протизаконної винагороди в обмін на позитивний висновок погодження проекту землеустрою на земельні ділянки площею близько 2 га двадцятьом громадянам у Обухівському районі.

Гроші виявили у власній сумці дерслужбовця майже одразу після передачі хабара. За даним фактом відносно чиновниці прокуратурою порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 369-2 Кримінального кодексу України.

Відносно підозрюваної обрана міра запобіжного заходу у вигляді підписки про невиїзд. Наразі по даній справі проводяться оперативно-розшукові заходи. Також по свій території Київської області проводяться перевірки з метою встановлення додаткових фактів зловживань службовим становищем посадовими особами.
За даними правоохоронців з початку року на території Київщини зафіксували десять випадків хабарництва загальною сумою в 300 000 гривень.

ВЗГ ГУМВС України в Київській області

 

 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera