facebook  ДДСО

 
Новини
07-06-2012 14:59 | Переглядів: 170

Підлітки під пильним міліцейським наглядом

У період з 25 червня по 31 серпня 2012 року на території населених пунктів Київської області проводяться загальнодержавні оперативно-профілактичні заходи «Літо-2012».

Працівники міліції у справах дітей проводять рейди з метою попередження скоєння злочинів та правопорушень неповнолітніми, профілактики поширення алкоголізму та тютюнопаління в дитячому середовищі, виявлення підлітків, які вживають спиртні напої та дорослих, які довели дітей до стану алкогольного сп’яніння.

Зі слів начальника відділення кримінальної міліції у справах дітей Броварського міськвідділу міліції Олени Косенко, сьогодні надто актуально постає проблема зростання правопорушень серед молоді. Працівниками міліції здійснюються перевірки місць масового відпочинку, дискотек, кафе, нічних клубів, нежилих і занедбаних будинків з метою виявлення та взяття на облік підлітків, які вживають спиртні напої, наркотичні та психотропні речовини. Так, п'ятого червня близько 22 години поблизу одного з барів міста затримали шістьох неповнолітніх у стані алкогольного сп’яніння. Усіх притягнули до адміністративної відповідальності за ст. 178 КУ пАП (розпивання спиртних напоїв у громадських місцях і поява в громадських місцях у нетверезому вигляді).

Крім того, у Броварах виявлено випадки вчинення неповнолітніми хуліганських дій, передбачених ст.173 КУ пАП (дрібне хуліганство, тобто нецензурні висловлювання в громадських місцях).

Правоохоронці міськвідділу міліції провели серед неповнолітніх таємне опитування про шкідливість пива, слабоалкогольної продукції та роз’яснювальні бесіди про те, що пивний алкоголізм передує до систематичного вживання спиртного і люди досить швидко переходять на горілку. Небезпека криється й у тому, що пиво стає початковим етапом. З результатів анкетування дізнались, що 44% школярів позитивно ставляться до пива, хоча 55% знають – його вживання може стати першою сходинкою на шляху до алкоголізму і завдає значної шкоди здоров’ю. 53% опитуваних розуміють, що реклама впливає на формування потягу до пива, 48% школярів пробували хмільний напій. Варто звернути увагу, що погодились взяти участь в анкетуванні лише 70% неповнолітніх.

Вочевидь, роль дорослих у вихованні дітей переоцінити дуже важко. А тому працівники міліції вкотре звертаються до батьків з проханням бути уважнішими до своїх дітей, приділяти їм якомога більше уваги, знаходити час для спілкування. Адже дуже часто саме через брак уваги діти віддаляються від батьків і в якусь мить може трапитися так, що порозуміння стане назавжди неможливим. Лише разом можна зуміти подолати негативні явища, які панують у суспільстві.

Юлія Барабаш, Броварський МВ ГУМВС України в Київській області

 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera