facebook  ДДСО

 
Новини
04-07-2012 16:54 | Переглядів: 157

П'ять років позбавлення волі за бажання легкої наживи

Києво-Святошинський районний суд виніс вирок 21-річному мешканцю міста Вишневе. У жовтні 2010 року близько 20-ї години чоловік скоїв розбійний напад на місцевого жителя.

Відпочиваючи після трудового дня, 49-річний Тарас почув як відкрились вхідні двері та до квартири зайшов невідомий громадянин, який представився працівником міліції і почав вимагати документи у господаря. На запитання Тараса чому саме і навіщо у нього перевіряють документи, псевдоміліціонер різко наніс удар кулаком в обличчя, в результаті чого потерпілий втратив свідомість.

Прийшовши до тями чоловік виявив відсутність закордонного паспорту, мобільного телефону та грошей в сумі близько 550 гривень. До органів внутрішніх справ Тарас звернувся тільки на третій день, тому розкрити злочин за гарячими слідами у оперативників не було жодних шансів. Утім нападнику не вдалося уникнути кримінальної відповідальності. В результаті успішно проведених оперативно-розшукових заходів працівниками карного розшуку вже за дві доби була встановлена і затримана особа яка скоїла злочин. 

За даним фактом працівники слідчого відділення місцевої міліції порушили кримінальну справу по двох епізодах: за ч.3 ст.187 (розбій, поєднаний з проникненням у житло) Кримінального Кодексу України, санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна; за ст.353 (самовільне присвоєння владних повноважень або звання службової особи) Кримінального Кодексу України, що карається арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.  

При проведенні досудового слідства та під час суду молодик надавав правдиві покази і розповів, що думка скоїти розбійний напад виникла раптово, а на злочин його штовхнуло бажання легкої наживи, про що він дуже шкодує. Суд врахував щире розкаяння підсудного і призначив покарання у вигляді п'яти років позбавлення волі.

Віталія Грохольська, Києво-Святошинський РВ ГУМВС України в Київській області
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera