facebook  ДДСО

 
Новини
06-07-2012 16:00 | Переглядів: 193

За розбійний напад на автозаправку чоловік отримав виправний термін

П’ять з половиною тисяч гривень ледве не стали здобиччю грабіжників. До чергової частини Броварського міськвідділу міліції по спецлінії «102» близько дванадцятої години дня надійшло тривожне повідомлення про пограбування заправки на 59-кілометрі автодороги Київ-Чернігів.

Як з’ясувалося, до торгівельної зали АЗС зайшли двоє невідомих, ще троє зловмисників знаходилися в машині на дворі. Доки один із нападників бився з охоронцем, інший схопив за шию продавця-консультанта, спробувавши таким чином залякати жінку та забрати гроші із каси. Втім співробітниця АЗС самотужки зупинила чолов’ягу, скинувши з нього шапку вчепилася у волосся. Потім, зібравшись, з усієї сили відштовхнула грабіжника і спромоглася натиснути кнопку тривоги та покликати на допомогу операторів. Працівники автозаправки перехопили чолов’ягу з грішми та передали до рук правоохоронців, які прибули на місце події миттєво. 

Чоловік уже притягувався до відповідальності за аналогічний злочин, але напевно належних висновків не зробив. Слідчі порушили кримінальну справу за ч.3 ст.187 Кримінального кодексу України (розбій поєднаний з проникненням у житло чи сховище). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років.

Під час судового процесу, як і під час слідства, підозрюваний надав правдиві свідчення. На суді грабіжник щиросердно розкаювався в скоєному, говорив, що бажання пограбувати виникло випадково, завдати шкоди нікому не хотів, а на скоєння злочину штовхнула нестача коштів на випивку. Дружина вчинком чоловіка була неймовірно шокована. Бідолашна жінка не могла і не хотіла вірити, що її коханий здатен на такий ганебний вчинок. З її слів, чоловік завжди був порядним сім’янином і люблячим батьком.
Суд врахував всі свідчення підсудного, позитивні характеристики з місця роботи і призначив покарання у вигляді чотирьох років шести місяців позбавлення волі із виправним терміном два роки.

Юлія Барабаш, Броварський МВ ГУМВС України в Київській області
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera