facebook  ДДСО

 
Новини
11-07-2012 12:48 | Переглядів: 188

Неякісною рибою та м'ясом нагодувати жителів столичного регіону не вдалося

Щоб убезпечити жителів Київщини від неякісних продуктів харчування працівники відділу ветеринарної міліції столичної області з початку року обстежили 580 підконтрольних об’єктів. Серед них магазини, пункти громадського харчування, оздоровчі табори, дитячі садки, хлібобулочні цехи тощо.

З реалізації та переробки міліція вилучила 23,5 тони неякісної тваринницької продукції на суму понад півмільйона гривень. Найбільше серед неякісного вилученого риби та птахопродукції.

За порушення законодавства в галузі ветеринарної медицини за протоколами, складеними правоохоронцями, до адміністративної відповідальності притягнуто 440 осіб, яких піддано штрафу на загальну суму понад 60 тисяч гривень. Керівникам підприємств вручено 331 припис з виявленими порушеннями та термінами їх усунення.

За грубі порушення ветеринарно-санітарних правил на території Київської області призупинено діяльність одного забійного пункту, трьох м’ясопереробних підприємств, трьох м’ясних павільйонів, п’яти пунктів громадського харчування та трьох торгових точок.

Так під час перевірки забійного пункту в Таращанському районі працівники міліції виявили, що документація на право займатися такою діяльністю відсутня, санітарний стан забійного пункту – незадовільний, а на тону свинячих субпродуктів, які вже вилучено та направлено на утилізацію, немає жодних документів, які б підтверджували його якість. Роботу пункту призупинено. Відносно директора складено протокол.

Близько восьми тон продукції птахівництва в картонних коробках та пластиковій тарі без будь-якого маркування та супровідних документів виявили в холодильних камерах і складських приміщеннях одного з підприємств Броварського району. Роботу цеху довелося призупинити, м'ясо вилучено та утилізовано. На рибопереробному підприємстві в Васильківському районі працівники відділу ветеринарної міліції виявили близько чотирьох тон простроченої риби, яку також було знищено.

ВЗГ ГУМВС України в Київській області
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera