facebook  ДДСО

 
Новини
13-07-2012 12:29 | Переглядів: 204

За наругу над могилою молодик отримав три роки позбавлення волі

Білоцерківським міськрайонним судом Київської області винесено вирок жителю міста Біла Церква, який у липні 2011 здійснив наругу над могилою.

До Білоцерківського районного відділу міліції із заявою звернулись жителі села Фесюри. Вони повідомили, що на могилах їхніх рідних зникли металеві надмогильні огорожі та їх частини. Працівниками слідчого відділу Білоцерківського райвідділу міліції за даним фактом було порушено кримінальну справу за ч.2 ст.297 (наруга над могилою). В ході проведення оперативно-розшукових заходів викрадача було встановлено.

Зловмисником виявився 23-річний мешканець міста Біла Церква. Хлопчина проживав за рахунок тимчасових заробітків, але змінювати свого життя не збирався. Як стало відомо, він уже притягувався до відповідальності в 2007 році за крадіжку, проте належних висновків він так і не зробив. Горе-крадій приїхав в село Фесюри, зайшов на кладовище та справно зняв декілька надмогильних огорож, викликав таксі та поїхав у місто до найближчого пункту прийому металу, де і здав викрадене. Заробив на цьому молодик близько 2000 гривень.

Зізнавшись, затриманий розповів, що в нього дуже складне матеріальне становище - дружина вагітна, а грошей на проживання немає.

За кримінальним кодексом України вчинення такого злочину карається штрафом до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

В листопаді 2011 року за рішенням Білоцерківського міськрайонного суду Київської області зловмисника визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 297 Кримінального кодексу України (наруга над могилою) та винесено вирок – три роки позбавлення волі.

Яна Гунько, Білоцерківський РВ ГУМВС України в Київській області
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera