facebook  ДДСО

 
Новини
15-08-2012 12:24 | Переглядів: 156

Викрадений автомобіль правоохоронці знайшли менше ніж за добу

До чергової частини Вишнівського міського відділення міліції звернувся 27-річний Дмитро, уродженець Рівненської області з заявою про те, що в селі Софіївська Борщагівка невідомі особи незаконно заволоділи його автомобілем ВАЗ-21150. Відразу черговою частиною Головного управління внутрішніх справ України в Київської області був введений оперативний план «Перехоплення» і миттєво радіостанціями були оповіщені патрульні та наряди ДАІ. 

 

Невдовзі, спільними зусиллями працівників карного розшуку Вишнівської міліції та співробітників державтоінспекції Ірпінського району, автомобіль був виявлений в селищі міського типу Буча. За оперативною інформацією даний транспортний засіб був помічений в Ірпінському регіоні на одній з автозаправок, де водій автівки скоїв дорожню пригоду та з місця аварії зник.

Інспектори ДПС Ірпінського міського відділу міліції близько 20 години, патрулюючи місто Ірпінь, на березі одного з водоймищ помітили машину, яка знаходилась в розшуку. Оцінивши ситуацію працівниками ДАІ було прийнято рішення про блокування автомобіля, щоб його водій не зміг далі продовжити рух. Завдяки професійним діям, керманич і пасажир були затримані та доставлені до відділу міліції. Ними виявилися 29-річний Василь, який приїхав до столиці на заробітки з Рівненської області та його знайомий. 

Як з’ясувалось, протягом півтора місяця Дмитро та Василь разом винаймали житло у передмісті Києва та працювали на одній оптовій базі. Того дня друзі весело відсвяткували день народження Дмитра. Василь, добре підігрітий оковитою помітив, що іменинник пішов відпочивати, після чого прихопив ключі від автівки, які лежали у кімнаті на столі та викрав автомобіль свого товариша. 

При затриманні молодики, виправдовуючись у скоєному, пояснили, що їм необхідно було терміново дістатись до міста Ірпінь, але перебуваючи на підпитку, вони не усвідомлювали таких неприємних наслідків. Наразі вирішується питання про порушення кримінальної справи за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.289 Кримінального Кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом). Чоловікам загрожує штраф від тисячі до тисячі двохсот неоподаткованих мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років.

За даними УДАІ Київської області протягом останнього місяця було здійснено 22 угони автотранспорту, з яких розкрито 8 і 12 авто розшукано.

ВЗГ, ГУМВС України в Київській області
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera