facebook  ДДСО

 
Новини
04-09-2012 10:39 | Переглядів: 269

Майже щодня в Чорнобильській зоні затримують сталкерів

Впродовж серпня в Чорнобильській зоні працівники батальйону міліції з охорони зони радіоактивного забруднення затримали 21 сталкера віком від 17 до 36 років. Восьмеро з виявлених екстремальних мандрівників – іноземці, які прибули в Україну легально, інші – зі столиці, Донецької, Київської, Миколаївської, Чернігівської областей. Серед любителів екзотичних походів перебувало і двоє жінок. Під час огляду у охочих незаконно подорожувати були вилучені знаряддя проникнення.

Здійснити свій задум та потрапити до міста Прип’ять їм не вдалося. Як з’ясувалося, майже всіх сталкерів затримали неподалік від огорожі. Деяким вдалося пройти близько десяти кілометрів за обраним маршрутом. Потрапити до рук міліціонерів вони були навіть раді. Варто лише уявити ступінь небезпеки, на яку наражають себе люди, потрапляючи в зону: лісові хащі, болота, хижі звірі, відсутність мобільного зв’язку. Отримавши пошкодження під час такої подорожі, порушники потребували медичної допомоги. Першими, кому довелося рятувати сталкерів від вивихів та високої температури, були працівники батальйону міліції.  

За порушення вимог режиму радіаційної безпеки в місцевостях, що зазнали радіоактивного забруднення, відносно всіх порушників міліція склала протоколи про адміністративні правопорушення. Сталкерам довелося сплатити штрафи від 365 гривень і більше. Іноземці відправилися на батьківщину. Спільно з працівниками СБУ України про незаконне проникнення громадян іншої держави на територію зони ЧАЕС правоохоронці повідомили в посольство.

Юлія Сінчак, ВЗГ ГУМВС України в Київській області
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera