facebook  ДДСО

 
Новини
06-09-2012 15:11 | Переглядів: 129

За місяць на Київщині водії громадського транспорту більше тисячі разів порушували правила дорожнього руху

З початку року на території Київської області сталося близько 1300 дорожньо-транспортних пригод, в яких загинуло 260 людей, більше півтори тисячі учасників ДТП – травмовано. Така сумна статистика в більшій мірі лежить на совісті нетверезих водіїв, любителів швидкої їзди та інших порушників правил дорожнього руху.

За результатами відпрацювань, проведених працівниками державтоінспекції, впродовж поточного року виявлено близько 10 тисяч порушень ПДР, 1600 фактів керування транспортом у нетверезому стані та більше півтори тисячі випадків перевищення швидкості руху. На усунення порушень правил, норм і стандартів, що стосуються безпеки дорожнього руху, посадовцям дорожніх, комунальних і залізничних організацій видано більше чотирьохсот приписів та півтори тисячі вимог, складено 900 адміністративних протоколів.

В рамках проведення місячника безпеки дорожнього руху на автомобільному транспорті, який нещодавно завершився, працівники Управлінням ДАІ Київщини провели комплекс заходів, спрямованих на недопущення ДТП. Завдяки цьому правоохоронцям вдалося знизити кількість пригод із потерпілими майже на третину, кількість травмованих знизилась на 13%, загиблих - на 3%.

Під час проведення місячника особлива увага зверталася на безпеку громадян під час використання пасажирського автотранспорту. У містах та районах області було створено 36 мобільних груп, які контролювали пасажирські перевезення. Окрім цього для здійснення контролю за технічним станом транспортних засобів на лінії було забезпечено роботу спеціального автобусу УДАІ. В ході цієї роботи державтоінспектори зняли з рейсів близько 30 технічно несправних автобусів, з яких 9 поставлено на штрафмайданчик.

Загалом з початку проведення місячника безпеки правоохоронці виявили 1110 порушень, вчинених водіями автобусів. Троє з них керували громадським транспортом у стані алкогольного сп’яніння, більше трьохсот – перевищили швидкість, близько ста - порушили правила обгону, зупинки і стоянки, двоє – створили аварійну ситуацію. Крім цього, виявлено півтори сотні фактів перевезення автобусами більшої кількості пасажирів, аніж встановлено.

За результатами перевірки підприємств, які надають послуги з перевезення пасажирів, виявлено 34 порушення процедури проведення передрейсового медичного огляду та огляду технічного стану автобусів. Протягом останнього місяця на посадових осіб автогосподарств складено близько 40 адміністративних протоколів, видано 161 припис на усунення виявлених недоліків.

Юлія Сінчак, ВЗГ ГУМВС України в Київській області
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera