facebook  ДДСО

 
Новини
08-09-2012 10:00 | Переглядів: 248

У Міністерстві внутрішніх справ України обрали кращого міліціонера спецпідрозділу «Беркут»

На території Училища професійної підготовки працівників міліції у селищі Хотянівка Київської області Міністерство внутрішніх справ України провело вседержавний конкурс на визначення кращого працівника спецпідрозділу «Беркут». Зі слів начальника відділу організації Департаменту служби громадської безпеки МВС України, підполковника міліції Анатолія Серединського, змагання з професійної підготовки для працівників міліції особливого призначення проводяться щорічно вже протягом двадцяти років, представляти свою область і виборювати першість довіряють найкращим та найсильнішим. Спочатку найпрофесійніших кандидатів обирають у областях України, потім кожний учасник проходить відбір на спеціальній комісії.

Цьогоріч, як і завжди в конкурсі взяли участь 27 міліціонерів, по представникові з кожної області. Крім теоретичних знань, які перевіряються на спеціальних тестах беркутівці виконували нормативні фізичні вправи, підтягувалися на жердині, бігли трьохкілометровий крос, демонстрували техніку рукопашного бою у екстремальних ситуаціях наближених до реалістичних, стріляли по мішенях з вогнепальної зброї.

Доводили спритність, витривалість та майстерність у показових виступах по знешкодженню та затриманню злочинців. За кожний етап і вправу судді виставляли бали, прискіпливо фіксуючи час, техніку і правильність виконання. За підсумком виставлених оцінок, а також враховуючи характеристики з місць служби визначили переможця. Під час змагань відбулась виставка «Озброєння», на якій були представленні всі види зброї, що використовується міліцією спецпризначення «Беркут». За показовими виступами і рукопашним боєм професіоналів уважно спостерігали курсанти Училища професійної підготовки працівників міліції, запам’ятовуючи кожний рух і прийом. Адже для майбутніх правоохоронців присутність на подібних майстер-класах надзвичайно цікава та корисна.

Перше місце у всеукраїнському конкурсі виборов інструктор полку міліції особливого призначення «Беркут» УМВС України в Київській області, 23-річний лейтенант міліції Олександр Миколайчук, друге міліціонер-снайпер роти міліції особливого призначення «Беркут» УМВС України в місті Севастополь Микола Ляной, третє – міліціонер роти особливого призначення «Беркут» УМВС України в Миколаївській області Олександр Клочков.  

Зі слів переможця приймати участь у такому конкурсі надзвичайно важливо і водночас важко, адже до нього потрібно ретельно готуватися. До того ж це гарна нагода обмінятися професійним досвідом із колегами, стимул до заохочення, до вдосконалення. Звання і титул найкращого потрібно заслужити і завжди підтримувати.

Учасникам змагань за особисті досягнення, краще виконання фізичних вправ і нормативів вручили грамоти. Переможців особисто привітав тимчасово виконуючий обов’язки начальника Департаменту громадської безпеки МВС України, генерал-майор міліції Олег Сало. Всіх трьох нагородили цінними подарунками: за перше місце – ноутбук, друге – нетбук, третє – смартфон. Полк тріумфатора змагань отримає новий службовий автомобіль від Міністерства внутрішніх справ України.

Марія Синельникова, ВЗГ ГУМВС України в Київській області

 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera