facebook  ДДСО

 
Новини
10-09-2012 10:37 | Переглядів: 153

Молодики, які накрали на 300 тисяч гривень, засуджені і відбувають покарання

Минулого року працівники УБОЗ міліцейського главку Київщини викрили діяльність злочинної групи у складі трьох молодиків віком від 17 до 23 років, які вчинили серію крадіжок з приватних будинків, гаражних і складських приміщень на території Київської, Черкаської та Сумської областей. Загальна сума нанесених власникам викраденого збитків сягнула трьохсот тисяч гривень. На сьогодні за рішенням Апеляційного суду Київської області всіх учасників злочинної групи засуджено до позбавлення волі.

Як виявилося, кожен із трійці до затримання вже мав проблеми із законом. Хлопці, не зважаючи на досить молодий вік, відбували покарання за вчинення розбою, грабежу та крадіжок, проте належних висновків не зробили. Не минуло і року, як найстарший Сергій покинув місця позбавлення волі та організував групу кримінальних однодумців для нових «подвигів». Дії молодчиків він вміло координував. 

За здобуття інформації про кожну наступну жертву відповідав, як не дивно, неповнолітній Олексій. Він з’ясовував, графіки роботи власників будинків та час, коли можна буде здійснити чергову крадіжку. Безпосередньо на злочин вони йшли вже втрьох. Предметами посягань були гроші, коштовності, побутова техніка, мототранспорт і навіть обладнання з цехів підприємств. Збували крадене в ломбарди. Були також налагоджені інші канали збуту: як виявилося, зловмисники «працювали» зі знайомими скупниками. 

Затримали крадіїв за місцем проживання – в Богуславському районі Київщини. Молоді люди зізналися у близько десятка злочинах. Відносно затриманих міліція порушила кримінальну справу за ч.5 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, вчинена організованою групою).

Найбільший термін ув’язнення – 6 років з конфіскацією майна – отримав організатор. Неповнолітнього помічника засудили до 5 років в’язниці, ще один поплічник отримав покарання у вигляді 4,5 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Юлія Сінчак, ВЗГ ГУМВС України в Київській області



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera