facebook  ДДСО

 
Новини
03-10-2012 13:27 | Переглядів: 113

Міліціонери затримали молодика, який скоїв крадіжку з церкви

У липні до Києво-Святошинського районного відділу міліції Київщини із заявою звернувся настоятель Свято-Покровського храму, розташованого в місті Боярка, і повідомив про зникнення золотої каблучки та ланцюжка, які прихожани залишили на пожертву біля ікони Божої Матері. 

У результаті проведених оперативно-розшукових заходів правоохоронці встановили та затримали особу, причетну до скоєння крадіжки. Ним виявився 24-річний місцевий мешканець. Викрадене золото хлопець здав до ломбарду, а на вилучені кошти пригостив друзів випивкою. Зі слів настоятеля храму, саме цей чоловік протягом двох років працював його помічником, навчався за кошти церкви в одному з теологічних закладів міста Харкова, після закінчення якого отримав духовний сан. Та кілька років тому за нещирість у спілкуванні, нахабну поведінку з настоятелем та прихожанами молодик був виключений з духовної спільноти. 

Під час затримання хлопець у скоєнні крадіжки зізнався, але яку саме ціль він переслідував: чи бажання легкої наживи, чи таким чином помститися за видворення з церкви – відмовчується.  

За даним фактом місцевою міліцією порушена кримінальна справа за двома статтями Кримінального кодексу України: ч.1 ст.185 (таємне викрадення чужого майна), що передбачає виправні роботи на строк до двох років або позбавлення волі до трьох років та за ст.198 (придбання, отримання, зберігання чи збут майна, одержаного злочинним шляхом), що карається арештом на строк до шести місяців або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк. Відносно зловмисника обрано запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд. Ведеться слідство.

Віталія Грохольська, Києво-Святошинський РВ ГУМВС України в Київській області

 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera