facebook  ДДСО

 
Новини
12-10-2012 10:03 | Переглядів: 92

За замах на вбивство пенсіонер отримав сім років позбавлення волі

На початку грудня 2011 року до Києво-Святошинського районного відділу міліції надійшло повідомлення від чергового лікаря місцевого медичного закладу про надання допомоги 30-річному мешканцю міста Боярка з чисельними непроникаючими пораненнями різних частин тіла.

Потерпілий повідомив, що у нього з рушниці стріляв сусід. На місце події одразу виїхали працівники міліції та затримали підозрюваного за місцем проживання. Ним виявився 60-річний пенсіонер, в помешканні якого вилучили мисливську рушницю. Відносно винуватця інциденту була порушена кримінальна справа за ознаками злочину, передбаченого статтями 15 та 115 (замах на вбивство) Кримінального кодексу України. 

Як з’ясували правоохоронці, історія неприязних стосунків між сусідами почалась давно. Декілька років тому молодий чоловік, придбавши земельну ділянку по сусідству з 60-річним пенсіонером, почав зводити будинок. Утім місцевим жителям таке будівництво було не до вподоби. Будівельними матеріалами загромаджували тротуар та проїжджу частину вулиці, з цього приводу між сусідами не раз виникали перепалки та конфлікти. Але молодий господар цим не переймався, на зауваження реагував погрозами і поводив себе зухвало.

Так, одного вечора, чолов’яга, повертаючись додому на підпитку, проходячи повз новобудови, зустрівся зі своїм давнім недругом. Чергова словесна суперечка ледь не коштувала людського життя. Терпець пенсіонера увірвався, пригадавши давні образи, схопив у будинку мисливську рушницю, вибіг на вулицю і декілька разів вистрелив у нахабного молодика. Якби той не сховався за високим муром у своєму подвір’ї – з’ясування стосунків могло б закінчитися трагедією. 

Крапку в цій історії поставив місцевий суд – стрілок отримав сім років позбавлення волі. А чи зробить належні висновки щодо своєї поведінки і різких слів на адресу старшого покоління потерпілий – покаже час.


Віталія Грохольська, помічник начальника Києво-Святошинського РВ по зв’язкам громадськістю та ЗМІ.
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera