facebook  ДДСО

 
Новини
15-10-2012 15:09 | Переглядів: 132

За вчинення розбійного нападу зловмисник з Борисполя отримав 12 років позбавлення волі

Близько обіду чоловік перебуваючи в стані наркотичного та алкогольного сп’яніння вирішив роздобути грошей. Він прийшов в лісосмугу біля одного з гіпермаркетів Борисполя в очікуванні своєї жертви. При собі зловмисник мав кухонний ніж.

Невдовзі він побачив жінку, яка йшла від автобусної зупинки через ліс в сторону магазину. Коли вона проходила повз, нападник вдарив її кулаком в обличчя та намагався зірвати сумку з плеча. Жінка не розгубилася, почала чинити опір і тоді відчула різкий біль в лівій лопатці, від якого впала. Нападник нахилився до неї, зірвав золотий ланцюжок з шиї та зник.

Жінку, яка лежала з ножовим пораненням на землі, побачив перехожий і одразу викликав міліцію та швидку. За детальним описом потерпілої міліції вдалося досить швидко його затримати. Як виявило, 31-річний борисполець уже мав майже 12 років тюремного стажу, в тому числі і за вчинення крадіжок та розбійного нападу.

За даним фактом міліція порушила кримінальну справу за ч.4 ст. 187 «Розбій» Кримінального кодексу України. В залі судових засідань обвинувачуваний постійно змінював свої свідчення, то розповідав, що в цей час знаходився вдома зі своїми родичами, то визнавав свою вину і просив вибачення у потерпілої. Суд засумнівався в їх правдоподібності: вилучених речових доказів було достатньо, щоб довести причетність чоловіка до скоєння злочину.

Врахувавши всі обставини, судом було прийнято рішення про те, що виправлення та перевиховання підсудного можливе лише в умовах ізоляції від суспільства. Відтак, йому було призначено покарання у вигляді 12 років позбавлення волі, з конфіскацією всього майна та виплатою потерпілій завданих матеріальних збитків.

Світлана Коломієць, Бориспільський МВ ГУМВС України
в Київській області

 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera