facebook  ДДСО

 
Новини
15-10-2012 15:41 | Переглядів: 194

Правоохоронці Київщини знешкодили саморобний запальний пристрій

Вчора близько 22:00 до чергової частини ГУМВС України в Київській області надійшло повідомлення від 69-річної мешканки села Лісники Києво-Святошинського району. Жінка розповіла, що на її мобільний зателефонував невідомий чоловік і повідомив, що поблизу місцевої церкви він залишив для неї «подарунок» і щоб вона викликала МНС.

В той же час невідомий зателефонував також настоятелю храму і спокійним голосом повідомив: «Зі мною не розрахувались, я вірю в Бога і залишив подарунок. Викликайте МНС». Настоятель не розгубився і повідомив про дзвінок дільничному інспектору міліції. Коли за вказаною адресою виїхала слідчо-оперативна група, дільничний, який вже працював на місці, виявив поліетиленовий пакет чорного кольору з різким запахом розчинника, на якому був прикріплений аркуш паперу з друкованим зверненням, що починалось словами «Брати і сестри!».

На місці також працювали вибухотехнічна служба, пожежна охорона, кінологи, експертно-криміналістична служба . Саморобний запальний пристрій експерти демонтували та привели в безпечний стан на місці. Зразки речовини вилучили та направили експертизу. Ніхто з людей не постраждав.  

Священик правоохоронцям розповів, що будучи настоятелем храму між ним та прихожанами ніколи не виникало будь-яких конфліктів.  
Наразі слідчими Києво-Святошинського райвідділу міліції за даним фактом порушено кримінальну справу за ч.4 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до семи років. Особа, причетна до виготовлення пристрою, встановлюється.

Віталія Грохольська, Києво-Святошинський РВ ГУМВС України в Київській області
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera