facebook  ДДСО

 
Новини
18-10-2012 12:38 | Переглядів: 173

У зоні ЧАЕС вкотре затримали збирачів чорного металу

Під час патрулювання території зони відчуження працівники батальйону міліції з охорони зони радіоактивного забруднення неподалік КПП «Вільча» затримали автомобіль «Москвич» з причепом, власник якого намагався вивезти за межі території близько 300 кілограмів металобрухту.

З`ясувалося, що водій житель міста Овруч Житомирської області. З його слів метал назбирав у зоні безумовного відселення та планував його здати щоб отримати гроші, оскільки ніде не працює. Втім відповідних документів на в`їзд, перевезення та проведення радіологічного контролю він не мав. Автомобіль та металобрухт вилучили правоохоронці.

Наразі вирішується питання щодо порушення кримінальних справ за ознаками складу злочинів, передбачених ст.267-1 Кримінального кодексу України (порушення вимог режиму радіаційної безпеки). Санкція статті передбачає штраф від п’ятдесяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів громадян або обмеження волі від одного до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Нажаль за останній місяць подібний випадок незаконного проникнення на заборонену територію непоодинокий. Під час відпрацювання річок Уж та Прип`ять правоохоронці затримували рибалок. Упіймати радіаційну здобич і втекти від міліціонерів шукачі пригод не встигали, на всіх складали адміністративні протоколи. Протягом жовтня вилучили сім човнів на яких правопорушники без відповідного дозволу перебували на території зони відчуження ЧАЕС зухвало наражаючи своє здоров`я і життя на небезпеку.

Відпрацювання і патрулювання Чорнобильської зони міліціонерами здійснюється постійно, тому до любителів екстриму, легкого заробітку, збирачів «чорного металу», браконьєрів і мисливців правоохоронці звертаються з проханням і застереженням не порушувати закон, пам’ятати про передбачену відповідальність та інші неприємні й небезпечні наслідки перебування в зоні безумовного відселення.

Марія Синельникова, ВЗГ ГУМВС України в Київській області
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera