facebook  ДДСО

 
Новини
24-10-2012 15:57 | Переглядів: 118

За легку наживу та посягання на чуже майно – до семи років позбавлення волі

До чергової частини Вишнівського міського відділення міліції Києво-Святошинського району з письмовою заявою звернувся 23-річний мешканець села Софіївська Борщагівка про те, що в місті Вишневому невідомий чоловік, застосувавши фізичну силу і погрожуючи розправою, зірвав із його шиї золотий ланцюжок, забрав мобільний телефон і чималу суму грошей. Правоохоронці зафіксували повідомлення потерпілого і почали розшук зловмисника.

Напружена робота оперативних працівників дала позитивні результати. Підозрюваного у скоєнні розбійного нападу за допомогою показань свідків встановили і затримали у власній оселі вже через добу. Ним виявився 16-річний місцевий мешканець, учень одного з профтехучилищ міста Києва. 

Зі слів затриманого, того вечора він вештався вулицями міста. Близько опівночі проходив біля клубу, саме тоді в поле його зору потрапив молодий чоловік. При яскравому освітленні ліхтарів на шиї перехожого виблискував масивний золотий ланцюжок. Хиткою ходою, оскільки добряче випив, хлопець попрямував наздоганяти жертву в напрямку багатоповерхівки, шлях до якої пролягав через кущі та дерева. Дістав з кишені брюк розкладний ніж і погрожуючи ним почав вимагати, щоб незнайомець віддав прикраси. Почувши ж відмову, з усієї сили наніс удар кулаком в обличчя від чого бідолаха, не втримавшись на ногах, впав на землю. Нападник продовжував наносити удари доти, доки потерпілий вже не міг пручатися. Знерухомивши жертву зняв два золотих персні, ланцюжок і понишпоривши у кишенях, забрав мобільний телефон та гроші в сумі 1000 гривень.

 Виправдовуючись у скоєному, молодик пояснив, що на злочин його штовхнув постійний брак грошей, оскільки батьки не в змозі допомагати йому фінансово, а стипендію він не отримує. Відносно зловмисника працівниками міліції порушена кримінальна справа за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України. Нападник знаходиться під вартою, йому загрожує позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Віталія Грохольська, помічник начальника Києво-Святошинського РВ по зв’язкам з громадськістю та ЗМІ

 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera