facebook  ДДСО

 
Новини
07-11-2012 14:58 | Переглядів: 128

Затримали програміста зі столиці, який викрав з чужого банківського рахунку 113 тисяч гривень

Працівники міліції Київщини затримали програміста, який шахрайським шляхом вирішив збиткувати своїх роботодавців на 113 тисяч гривень.

Про перерахунок коштів підприємці, які займалися вантажоперевезеннями, дізналися абсолютно випадково. Бухгалтеру, яка прийшла до банку у справах, повідомили, що в той самий момент установа здійснює перерахунок їхніх грошей в якості матеріальної допомоги якійсь громадянці. Сума досить пристойна – 113 тисяч гривень. Не розуміючи, про що йде мова, жінка одразу зателефонувала підприємцям. Ті, в свою чергу, звернулися в міліцію.

В ході слідчо-розшукових заходів правоохоронці встановили особу, причетну до шахрайства. Ним виявився 34-річний киянин, який періодично приїздив до Сквири та налагоджував на фірмі комп’ютери. Під час чергових таких підробіток він скопіював ключі доступу до програмного забезпечення «Кліент-Банк», яким користуються для проведення банківських операцій з особистими рахунками підприємців. 

В одному з інтернет-кафе столиці, маючи доступ до чужих грошей, він від імені підприємця перерахував вищевказані гроші на рахунок своєї спільниці. Після першої спроби, яку вдалося здійснити, в кишені його колишньої співмешканки з Херсону опинилося близько 2,5 тисяч гривень. Перевіривши, що схема працює, було прийнято рішення про перерахунок 113 тисяч. Проте завдяки оперативності міліції, кошти в руках зловмисників не опинилися.  

За матеріалами управління боротьби з кіберзлочинністю міліцейського главку Київщини працівниками слідчого відділу Сквирського райвідділу міліції порушена кримінальна справа за ч.2 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). На любителів легких грошей чекає до трьох років позбавлення волі. 

Клієнтам банків вкотре хочеться наголосити – не нехтуйте безпекою. Щоб захистити свої заощадження від злочинних посягань, дізнайтесь про додаткові послуги, які надає банк, наприклад, смс-підтвердження, встановлений ліміт на зняття коштів за добу та інше. Вартість таких послуг зовсім невелика в порівнянні з тим, що ви можете втратити.

ВЗГ ГУМВС України в Київській області
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera