facebook  ДДСО

 
Новини
10-11-2012 16:05 | Переглядів: 111

На Київщині відбулося перепоховання 52 солдатів, які загинули під час Великої Вітчизняної війни

У селі Гатне на Київщині відбулися заходи, присвячені вшануванню пам’яті радянських бійців, полеглих у роки Великої Вітчизняної війни. В церемонії взяли участь Міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко, голова Київської обласної державної адміністрації Анатолій Присяжнюк, військовий аташе посольства Російської Федерації в Україні Олександр Кудряшов, представники археологічно-пошукового загону «Дніпро-Україна».

 

В урочистій обстановці біля Меморіалу воїнам-визволителям, відкритому навесні цього року, відбулося перепоховання 52 радянських бійців, загиблих у боротьбі з німецько-фашистськими загарбниками.

 

Їх останки були виявлені протягом 2012 року патріотично-пошуковою групою «Дніпро-Україна» в районі міста Березань Київської області, де у 1941 році проходили бої. Завдяки наполегливій роботі пошуковців вдалося встановити імена восьми загиблих воїнів, серед яких двоє солдат з 227 полку військ НКВС – Василь Михайлович Агапов та Нікіта Андрійович Єлисеєв. Родичам загиблих, які були присутні на церемонії, було передано власні речі червоноармійців.

 

За словами командира пошукового загону Сергія Розпашнюка колосальну допомогу в пошуку близьких загиблих червоноармійців надали працівники Міністерства внутрішніх справ та Служби безпеки України. Лише за півтора тижня спільними зусиллями пошуковців МВС та СБУ було знайдено племінника Нікіти Андрійовича Єлисеєва – Сергія Ігоровича Полозова, який мешкає в місті Кривий Ріг Дніпропетровської області.

 

Сергій Ігорович висловив глибоку вдячність всім, хто робить цю велику справу. За його словами лише тепер, коли все зрозуміло, на душі стало спокійніше, адже після 69 років пошуків нарешті за християнськими традиціями останки придадуть землі. Родич загиблого солдата прийняв рішення віддати отримані на церемонії речі дядька молодшому поколінню – дітям, щоб вони завжди пам’ятали про подвиг радянських бійців, завдяки яким всі мають мирне небо над головою, можливість спокійно жити, народжувати дітей, розвиватися.

 

У пам'ять про полеглих захисників Вітчизни було проведено урочистий молебень. Заходи, присвячені вшануванню радянських воїнів, закінчилися поминальним обідом.

 

ВЗГ ГУМВС України в Київській області

 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera