facebook  ДДСО

 
Новини
22-11-2012 14:05 | Переглядів: 99

Порушення правил парковки підвищує аварійність

З початку року на дорогах України через порушення водіями транспортних засобів правил зупинки й стоянки 8 людей загинуло та 87 отримали тілесні ушкодження. Державтоінспекція неодноразово зверталася до водіїв із нагадуванням - паркування з порушенням правил негативно впливають на ступінь аварійності на дорогах і сприяють виникненню заторів, що, в свою чергу, також ускладнюють дорожню обстановку.

Втім, нерідко провина лежить не тільки на водіях. Часто власники паркувальних майданчиків порушують вимоги правил, норм і стандартів при обладнанні таких об’єктів технічними засобами регулювання дорожнього руху та дорожньою розміткою. Крім того, працівники цих майданчиків, нерідко паркують автомобілі за межами парковок, або під кутом до проїзної частини вулиць.

Аби вплинути на ситуацію, нагадати водіям та власникам парковок про важливість дотримання правил, ДАІ Київської області провела обстеження майданчиків для паркування транспортних засобів, що розміщені на вулично-дорожній мережі населених пунктів. За два тижня працівники ДАІ Київщини обстежили близько 60 відповідних об’єктів. У першу чергу, вони перевіряли наявність погодження з Державтоінспекцією місць розташування майданчиків для паркування та схем організації дорожнього руху на них.

Так було зафіксовано 13 об’єктів без відповідного погодження з Державтоінспекцією, 11 об’єктів були облаштовані з порушеннями правил, норм і стандартів розташування дорожніх знаків і розмітки. Працівники ДАІ зафіксували 9 об’єктів, які були розміщені з порушенням погоджувальної документації. Заходів адміністративного впливу було вжито також і до водіїв-порушників. Щільно заставлені транспортом тротуари, припарковані авто прямо на трамвайних коліях, на зупинках, або так, що виїзди з дворових територій стають заблокованими, – все це сьогодні можна побачити на наших вулицях. Керманичі авто нерідко залишають свої транспортні засоби, там де їм заманеться, не замислюючись над тим, що своїми діями не тільки створюють незручності, але й наражають їх на небезпеку.

За період перевірки було складено 55 адміністративних протоколів на водіїв за порушення правил зупинки і стоянки на паркувальних майданчиках та 4 адміністративні протоколи на посадових осіб.

Сектор профілактичної роботи
УДАІ в Київській області
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera