facebook  ДДСО

 
Новини
22-11-2012 16:20 | Переглядів: 148

На Київщині чоловік отримав півтора роки іспитового терміну за крадіжку металобрухту

Метал, або будь-який виріб із нього, це завжди свіжа копійка, що збагачує кишені збирачів металобрухту. З «цінною арматурою» завжди радо зустрінуть у пункті прийому металобрухту – офіційному чи нелегальному й оперативно розрахуються за здану сировину, як правило, навіть не питаючи звідки вона. Втім про відповідальність перед законом навряд чи попередять.

До чергової частини Броварського міськвідділу міліції Київської області надійшло повідомлення від жителя села Заворичі про крадіжку металевих виробів. Чоловік розповів, що з його дачного домоволодіння зникли металеві ворота, хвіртка, десятиметровий металевий ланцюг і оцинковане відро. Неприємний сюрприз потерпілий виявив рано вранці, коли увійшов до свого двору та одразу зателефонував до міліції. Загальна сума збитків викраденого становила близько 930 гривень. 

Швидкими оперативними діями правоохоронці майже біля пункту прийому металобрухту затримали з викраденими речами 50-річного безробітного уродженця міста Києва, котрий тимчасово проживав у тому ж селі. Металеві вироби повернули їх власнику, а на крадія чекало покарання. За даним фактом працівники міліції порушили кримінальну справу за ч.3 ст.185 (крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від трьох до шести років.

Зі слів слідчого Броварського міськвідділу міліції Віти Міщенко, любителі спиртних напоїв зазвичай тягнуть до прийому брухту все, що трапляється під руку – хоч з власного будинку, хоч із чужого. Більшість із них нарікає на безробіття, періодичні стрибки цін та скрутне матеріальне становище. Але від відповідальності перед законом і покарання тяжка доля нікого не звільняє.

На суді затриманий чоловік розкаювався в скоєному, добровільно відшкодував спричинені потерпілому збитки. Врахувавши всі обставини, суд вирішив дати можливість підсудному виправитися без ізоляції від суспільства і призначив покарання у вигляді іспитового терміну один рік і шість місяців.

Юлія Барабаш, Броварський МВ ГУМВС України в Київській області
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera