facebook  ДДСО

 
Новини
29-11-2012 12:07 | Переглядів: 131

На Київщини за розбійний напад троє молодиків отримали до 5-ти років позбавлення волі

У квітні до Києво-Святошинського районного відділу звернувся мешканець села Княжичі та повідомив, що в грудні минулого року невідомі особи, застосувавши фізичну силу, викрали 1200 доларів США, 2000 гривень та мобільний телефон.

При цьому заявник повідомив, що раніше не міг звернутися до міліції, оскільки весь це час перебував у від’їзді. Тож оперативники приклали чимало зусиль, щоб з’ясувати обставини злочину та встановити осіб, причетних до його скоєння. 

В результаті проведеної оперативної-розшукової роботи троє нападників були затримані. Ними виявилися односельчани потерпілого, студенти, двом з яких виповнилось всього 17, а старшому – 18 років.

Виявилося. Що того вечора троє друзів відпочивали за столиком у місцевій кав’ярні. Компанія відразу звернула увагу на молодого чоловіка, який вже був добряче напідпитку і розмахуючи солідним гаманцем, щедро пригощав всіх бажаючих випити з ним. Один з друзів швиденько зметикував, що легка нажива просто йде їм до рук. Тож дочекавшись, коли «втомлений» чолов’яга направився додому, пішли його проводжати. У темному куточку дороги наздогнали жертву і збили з ніг. Бідолаха, падаючи додолу, вдарився головою, від чого втратив свідомість. Прийшовши до тями виявив, відсутність грошей та мобільного телефону. 

Хлопці на досудовому слідстві надавали правдиві покази і дуже жалкували про те, що спонтанне бажання легкого заробітку призвело до таких наслідків. Тільки в стінах міліції вони усвідомили, що судимість – це чорна прірва на їхньому життєвому шляху, з якої потім дуже важко вибиратись.  

Районний суд, врахувавши позитивні характеризуючи дані на підсудних, щире розкаяння, виніс вирок за ч.2 ст.187 (розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України до 5-ти років позбавлення волі з іспитовим строком до 3-х років кожного.
 

Віталія Грохольська, помічник начальника Києво-Святошинського РВ по зв’язкам громадськістю

 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera