facebook  ДДСО

 
Новини
12-12-2012 13:00 | Переглядів: 98

У Київській області працівники міліції опікуються безпекою учнів

В одній з Броварських шкіл співробітники відділу кримінальної міліції у справах дітей міськвідділу спільно з фахівцями відділу вибухотехнічних і пожежно-технічних досліджень науково-дослідного експерно криміналістичного центру при ГУМВС України в Київській області провели пізнавальний урок під гаслом «Запобігти. Врятувати. Допомогти».

Правоохоронці розповіли учням 6-8-х класів, що багато років минуло з тих пір, як закінчилася Велика Вітчиизняна війна, а земля все ще не перестає воювати. Знайти сьогодні «небезпечну іграшку» можна практично скрізь: в лісі, в старому окопі, на власному городі і навіть на вулицях міст. Гинуть дорослі, намагаючись здати небезпечну знахідку в пункт прийому металобрухту або при спробі розібрати пристрій з метою отримання вибухової речовини; гинуть діти, які з цікавості підкладають боєприпаси у багаття.

Зі слів виконуючого обов’язки начальника відділу вибухотехнічних і пожежно-технічних досліджень Дмитра Зборанського, такі навчальні бесіди з учнями проводяться з метою виховання поважного ставлення до безпеки, усвідомлення необхідності вироблення навичок дотримання правил поведінки у надзвичайних ситуаціях, підвищення рівня знань дітей з питань безпечного способу життя. Лише на Київщині з початку року здійснено 101 виїздів, з них: за вибухами – 3, за повідомленнями про загрозу вибуху -7, за повідомленнями про виявлення вибухонебезпечних предметів – 10 (з них 2 виявились саморобними вибуховими пристроями), проведено профілактичних оглядів з питань вибухобезпеки – 246, знешкоджено близько 20 кілограм вибухових речовин, проведено 34 вибухотехнічних досліджень.

Особливу увагу міліціонери приділяли небезпеці «хибних» викликів. Адже, поки пожежники, вибухотехніки, міліціонери та медики працюють за анонімним повідомленням про загрозу вибуху, в іншому місці люди можуть потребувати негайної допомоги.

Правоохоронці попереджали дітей - бути обережними та не забувати про елементарні правила безпеки, щоб не сталось нещасних випадків ні з ними, ні з оточуючими їх людьми.

ВЗГ ГУМВС України в Київській області
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera