facebook  ДДСО

 
Новини
26-12-2012 10:36 | Переглядів: 159

В Білій Церкві новонародженого залишили під дверима аптеки

«Хлопчика звати Нікіта. Добрі люди, допоможіть…». Саме з такою запискою залишили новонародженого хлопчика в п’ятнадцятиградусний мороз біля цілодобової аптеки по одній з центральних вулиць міста Біла Церква, що на Київщині. Маля в поліетиленовому пакеті, загорнуте в старий плед, криком виборювало собі життя.

О пів на п’яту годину ранку крик дитини почула фармацевт. Визирнувши у віконце, жінка побачила пакет. В цей час повз проходив чоловік, який також озирнувся в бік згортка. Підійшовши ближче, він дістав звідти хлопчика. Жінка одразу викликала швидку та міліцію. 

Лікарі швидкої допомоги констатували сильне переохолодження дитини. Хлопчику, який народився здоровим з вагою більше чотирьох кілограмів, близько двох діб. Наразі медпрацівники борються за його життя. Міліція ж за даним фактом відкрила кримінальне провадження передбаченого ч.2 ст.135 Кримінального кодексу України (залишення матір’ю в небезпеці новонародженої дитини), яка передбачає покарання у вигляді обмеження або позбавлення волі на строк до трьох років. Проводяться розшукові заходи з метою встановлення особи, яка залишила дитину в смертельній небезпеці.

Під час спілкування з правоохоронцями фармацевт розповіла, що хвилин за двадцять до того, як виявили хлопчика, в домофон аптеки зателефонувала жінка, яка купила два знеболюючих препарати. Поводилася вона якось дивно, прикривала обличчя светром. Коли ж клієнтка почала розраховуватися за ліки, з її рук випав шматок паперу. Як з’ясувалося – та сама записка про Нікіту.

ВЗГ ГУМВС України в Київській області
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera