facebook  ДДСО

 
Новини
08-01-2013 15:07 | Переглядів: 90

Працівники ДАІ по гарячих слідах затримали крадія коліс з автомобіля

На Київщині під час патрулювання у місті Бровари інспектори відділення Державної автомобільної інспекції міськвідділу міліції близько 07:30 зупинили автомобіль «Жигулі» за кермом якого сидів 24-річний молодик. Увагу правоохоронців привернули чотири колеса, які знаходилися в машині, гайковий ключ, викрутка та акумулятор.

Як пояснив водій транспортного засобу, колеса належать йому. Але слова водія викликали у співробітників ДАІ сумнів, і тому його було доставлено до відділку міліції для уточнення інформації і перевірки її достовірності. Виявилося, що пильність правоохоронців не підвела.



 

Черговий відділу повідомив, що близько 08:00 годині до чергової частини надійшло повідомлення від місцевої жительки, яка повідомила, що біля будинку вночі хтось зняв чотири колеса з автомобіля. Яке ж було здивування жінки, коли, під’їхавши до міськвідділу для написання заяви, вона побачила у чужій машині свої колеса. Задоволена жінка висловила щиру подяку правоохоронцям за оперативність.

Працівниками слідчого міськвідділу відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.185 Кримінального кодексу України – крадіжка. Санкція статті передбачає штраф від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від вісімдесяти до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або позбавленням волі на строк до трьох років.

Наразі правоохоронці перевіряють 24-річного юнака на причетність до скоєння інших злочинів на території району та області.

Зі слів начальника ДАІ міськвідділу Віталія Нікітенка, на жаль, такі випадки не є поодинокими. Лише за 2012 рік до чергової частини надійшло 150 повідомлень про крадіжки з автомобілів. З машин викрадається все, що має якусь цінність для злочинця. Найчастіше злодії полюють на автомобілі в нічний час, адже багато хто залишає автомобілі без нагляду в дворах будинків.

Тому, правоохоронці радять власникам авто краще дбати про свої транспортні засоби, залишати їх на охоронюваних стоянках, встановлювати сигналізацію, вживати такий захід як «секретна гайка» на дисках.

Юлія Барабаш, Броварський МВ 
ГУМВС України в Київській області
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera