facebook  ДДСО

 
Новини
09-01-2013 09:54 | Переглядів: 116

Щоб вас не ошукали, не довіряйте незнайомцям!

Днями до чергової частини Білоцерківського МВ звернулася літня жінка і повідомила про те, що невідома особа, шляхом обману заволоділа її грошима в сумі 2000 доларів США.

Правоохоронцям потерпіла розповіла, що їй зателефонував незнайомий чоловік і назвався працівником міліції. В телефонній розмові повідомив про те, що за вини її родича сталася дорожньо-транспортна аварія. Щоб дану ситуацію, так би мовити, залагодити і уникнути покарання, необхідні гроші. 

Жінка, не довго думаючи, стала шукати по знайомим гроші і, врешті, зібрала названу незнайомцем суму та поїхала на місце зустрічі, щоб їх передати з рук в руки. Із відчуттям виконаного обов'язку перед рідними, заспокоїлась і повернулася додому. А за годину зрозуміла, що її ошукали, коли все ж вирішила поцікавитись самопочуттям свого родича і з’ясувала, що він в той день навіть не сідав за руль свого авто. Лише тоді громадянка зрозуміла, як необхідно було діяти в даній ситуації, і звернулася за допомогою правоохоронців, повідомивши прикмети шахрая, якому передала свої гроші.

Наразі слідчими Білоцерківського міськвідділу міліції відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального правопрорпушення, передбаченого ч.1 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Проводяться заходи по встановленню особи та місцезнаходження зловмисника.

До відома громадян

Найбільш поширений вид телефонного шахрайства на сьогоднішній день - це вимагання грошей для порятунку родичів. Зазвичай, шахраї телефонують жертвам вночі на мобільний телефон - можуть представлятися працівниками міліції, змінювати голос (на хриплий і тривожний) та називатися вашими рідними чи знайомими. Телефонні номери, зазвичай, набирають навмання. Людині кажуть, що з його рідним чи знайомим трапилася якась неприємність, або він знаходиться в міліції за вчинення злочину, а для того щоб його звільнити, необхідно перерахувати певну суму грошей на номер мобільного телефону шляхом поповнення рахунку, або перерахувати гроші на банківський рахунок.

Не панікуйте, не впадайте у відчай, не спішіть шукати та позичати гроші – перш за все, зателефонуйте своїм рідним та близьким (про яких йшла мова) і дізнайтеся, де вони в даний час знаходяться і чи дійсно потребують допомоги (фінансової). А також, зателефонуйте до міліції за номером 102 і повідомте про даний випадок.  

Ваше вчасне повідомлення про злочин та осіб, що його скоїли, дасть змогу правоохоронцям по гарячим слідам затримати правопорушників і, тим самим, убезпечить інших громадян від злочинних посягань.

Т. Гадомська
Спеціаліст по взаємодії з громадськістю Білоцерківського МВ
(з обслуговування м. Біла Церква та Білоцерківського району)
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera