facebook  ДДСО

 
Новини
14-01-2013 12:48 | Переглядів: 107

Профілактика вуличних правопорушень та злочинів проти особистого майна громадян – одна з головних задач правоохоронців Київщини

Жертвою злочину може стати кожен громадянин незалежно від статі, віку та соціального статусу. На жаль, сьогодні доволі розповсюдженим видом злочинів є так звані вуличні. Лише за 12 місяців минулого року в громадських місцях на території міста Бровари та Броварського району зареєстровано 94 таких злочини.

Зі слів старшого інспектора сектора охорони громадського порядку Броварського міськвідділу міліції Руслана Отроха, зі всієї сукупності злочинів, пов’язаних із застосуванням насильства, найбільш часто трапляються вуличні. Основними місцями злочинних зазіхань є неосвітлені вулиці, паркани, сквери, під’їзди, ліфти, глухі кути дворів.

Днями з метою протидії вуличній злочинності працівники міськвідділу міліції провели низку оперативно-профілактичних заходів. Під час патрулювання міліціонери відпрацьовували місця масового відпочинку громадян, проводили перевірку осіб, що перебувають на профілактичних обліках міськвідділу.

На головній вулиці міста правоохоронці роздавали громадянам пам’ятки з порадами як, дотримуючись елементарних правил особистої безпеки, можна максимально убезпечити себе від злочинного посягання. Перехожі із зацікавленістю приймали листівки та слухали рекомендації, як діяти, якщо напад все ж таки стався. 

На замітку громадянам – в такому випадку потрібно щонайшвидше повідомити до міліції. Дочекатися приїзду працівників органів внутрішніх справ, вказати точне місце події, напрям, в якому сховався зловмисник, його прикмети. Від вчасного та швидкого реагування залежить успіх в затриманні злочинця по «гарячих слідах» і повернення Вам викрадених речей.

Юлія Барабаш, Броварський МВ ГУМВС України в Київській області
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera