facebook  ДДСО

 
Новини
01-02-2013 11:33 | Переглядів: 133

Довірливість жінки призвела до її загибелі

Днями до чергової частини Білоцерківського міськвідділку міліції надійшло повідомлення про те, що в приватному будинку по вул. Ватутіна виявлено тіло жінки. На місце події одразу виїхала слідчо-оперативна група. З’ясувалося, що 67-річна місцева мешканка була власницею будинку, в якому проживала одна. Щоб поліпшити свій матеріальний стан, вона здавала кімнату іногороднім, що приїздили до міста на роботу чи на навчання. За день до трагедії, в неї винайняли кімнату хлопці-студенти. Вранці вони пішли на заняття, а повернувшись ввечері, побачили жахливу картину – господиня лежала на підлозі в кімнаті із зашморгом на шиї.

Під час досудового розслідування працівники міліції встановили, що близько 16-ї години сусіди бачили біля будинку автомобіль та двох молодиків, які розмовляли на подвір’ї з постраждалою. Власником авто виявився 38-річний житель Вінницької області, який півроку тому працював на будівництві та винаймав кімнату в жінки. Він знав, що в господині великих статків немає, та все ж є дві цінні речі – золотий ланцюжок та сережки. Разом з 25-річним племінником він шукав розваг. Коли гроші скінчилися, дядько запропонував хлопцю поїхати до Білої Церкви і відібрати у літньої жінки золоті прикраси.

За два дні, в результаті оперативно-розшукових заходів, оперативники Білоцерківського міськвідділу натрапили на слід злочинців. Автомобіль, на якому пересувались чоловіки, було виявлено в с. Тарасівка Києво-Святошинського району. Вони гостювали у приятельки, навіть не переймаючись, що за скоєння злочину, їх розшукують правоохоронці. Прикраси встигли продали, за які виручили близько двох-трьох тисяч гривень, і на ці гроші розважалися.

Молодший із подільників, зізнався в злочині одразу. Він розповів, як вони з дядьком приїхали до пенсіонерки. Господиня зустріла їх в подвір’ї, потім запросила в дім, не підозрюючи про наміри чолов’яг. Як тільки вони зайшли до оселі, старший із чоловіків накинув бідолашній на шию зашморг із електрокабелю. Коли жінка знепритомніла і впала на підлогу, зірвав з шиї золотий ланцюжок та з ушей сережки і навтьоки.

За фактом вбивства, слідчим відділом Білоцерківської міліції відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого п. 6 ч. 2 ст. 115 КК України «Умисне вбивство з корисливих мотивів». За скоєння даного злочину, передбачено покарання у вигляді «позбавленням волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років або довічним позбавленням волі, з конфіскацією майна».

Тетяна Гадомська, спеціаліст по взаємодії з громадськістю Білоцерківського МВ (з обслуговування м. Біла Церква та Білоцерківського району)



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera