facebook  ДДСО

 
Новини
12-02-2013 10:59 | Переглядів: 213

Зустріч правоохоронців зі школярами

Що є правопорушенням, яка відповідальність за Адміністративним Кодексом за порушення правил громадського порядку, коли і за які вчинки наступає кримінальна відповідальність – це є нагальними питаннями сьогодення, з якими мають ознайомитися насамперед підлітки та молодь, які тільки-но вступають у доросле та відповідальне життя.

Працівники відділення кримінальної міліції у справах дітей та відділу дільничних інспекторів міліції Білоцерківського МВ постійно проводять зустрічі в навчальних закладах міста на предмет роз’яснення, що є правопорушенням і яка наступає відповідальність за його скоєння. Днями, така зустріч з учнями та педагогами відбулася в загальноосвітній школі №2 села М. Вільшанка. 

Оперуповноважена відділення кримінальної міліції у справах дітей Білоцерківського МВ лейтенант міліції Яніна Пахоленко розповіла учням, що будь-яке невиконання, не тільки моральних, але і правових норм, вимог Закону про належну поведінку, внаслідок чого ці норми порушуються – є правопорушенням та про те, що до кримінальної відповідальності притягуються особи, яким на момент скоєння злочину виповнилось 16 років.

Учнів зацікавила дана інформація - вони ставили запитання і наводили приклади поведінки своїх ровесників, щоб більш досконало дізнатися про наслідки, інколи, необдуманих вчинків (що вважається хуліганством, крадіжкою, по грабунком та насильством).

Про неналежну поведінку неповнолітніх, як у навчальному закладі, так і в побуті, наголошував і дільничний інспектор відділу ДІМ лейтенант міліції Сергій Ільченко. Він акцентував на відповідальності, як дорослих так і неповнолітніх, за порушення Закону щодо обмеження споживання і продажу пива та слабоалкогольних напоїв, який вступив в дію 21 січня 2010 року. Зупинився на статті 178, якою передбачено покарання за розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у п'яному вигляді, а також, на статті 13, щодо обмеження та реалізації (продажу) та вживання тютюнових виробів, якою передбачено покарання за реалізацію (продаж) тютюнових виробів, предметів, пов'язаних з їх вживанням, особам, які не досягли 18 років. 

В учнів виникло чимало запитань відносно даних статей Закону та Закону України від 16 грудня 2012 року щодо звільнення робочих та громадських місць від тютюнового диму, яким повністю заборонено палити цигарки в громадських місцях, зокрема, в приміщеннях закладів харчування.

Начальник сектору зв’язків з громадськістю Білоцерківського МВ майор міліції Андрій Семеренко детально зупинився на цих питаннях, пояснивши, що паління цигарок та розпивання, навіть, слабоалкогольних напоїв у підлітковому віці спричинює велику шкоду здоров’ю. 
На зустріч з правоохоронцями прийшли учні старших класів, саме тому повставали питання і щодо вступу до вищих навчальних закладів, зокрема, і до Міністерства внутрішніх справ: що необхідно для вступу, які є основні предмети для вступу на юридичне відділення, які мають бути фізичні дані та інше.

Зустріч відбувалася у вигляді діалогу та довіри до правоохоронців. Вчителі та учні побажали і надалі зустрічатися та спілкуватися з працівниками міліції, щоб удосконалювати свої знання правової дисципліни, а також, можливості отримати допомогу у вирішені актуальних питань.

Тетяна Гадомська, спеціаліст сектору взаємодії з громадськістю Білоцерківського МВ
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera