facebook  ДДСО

 
Новини
14-02-2013 15:05 | Переглядів: 140

У Бориспільському районі дільничні інспектори міліції проводять профілактичні заходи щодо вчинення насильства в сім’ї

Дільничний інспектор міліції – чи не найголовніший представник правоохоронних органів. Адже саме він постійно спілкується з населенням. Мешканці майже зі всіх питань звертаються до свого дільничного, та найчастіше - щодо вчинення насильства в сім’ї.

Тривалий час проблема насильства в сім’ї вважалася втручанням у сімейні стосунки з боку держави та суспільства, порушенням таємниці приватного життя, що категорично не припускалося. Таке становище призвело до певного свавілля у сфері сімейних відносин. Саме тому в результаті плідної співпраці парламентарів України з активістами жіночого та молодіжного руху України у 2001 році був прийнятий Закон України «Про попередження насильства в сім’ї».

Слід підкреслити, що Закон України «Про попередження насильства в сім’ї» зорієнтований саме на попередження цього негативного явища на його початковій стадії, поки конфлікт між сторонами не призвів до непоправних наслідків. У разі, коли насильство в сім’ї мало місце, члени сім’ї, винні в його скоєнні, притягуються до кримінальної, адміністративної або цивільно-правової відповідальності згідно з чинним законодавством.

З метою попередження насильства в сім’ї та подолання цього негативного явища дільничні інспектори міліції проводять роз’яснювальну роботу у неблагополучних сім’ях, вживають запобіжні заходи, зокрема, виносять офіційне попередження про неприпустимість вчинення насильства в сім’ї; неприпустимість віктимної поведінки щодо насильства в сім’ї; беруть на профілактичний облік членів сім’ї, що здійснили сімейне насильство; виносять захисні приписи.

Так, днями дільничний інспектор міліції Юрій Сахно Бориспільського міськвідділу міліції відвідав 45-річну мешканку міста Бориспіль, яка неодноразово притягувалася до адміністративної відповідальності за вчинення насильства над дітьми. Дільничний інспектор міліції провів профілактичну бесіду про недопустимість адміністративних правопорушень, необхідності подальшого працевлаштування і недопустимість зловживання спиртними напоями та вручив захисний припис.

Попередження цього негативного явища допоможе в подальшому уникнути небезпечних наслідків. Це перш за все втрати людських життів в результаті вбивств дітей і підлітків або їх самогубств, це втрати в їх особі продуктивних членів суспільства внаслідок порушення їх психічного і фізичного здоров'я, низького освітнього та професійного рівня, кримінальної поведінки, запобігання вчинення злочинів.

Світлана Коломієць, помічник начальника Бориспільського МВ по взаємодії з громадськістю та ЗМІ
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera