facebook  ДДСО

 
Новини
21-02-2013 12:43 | Переглядів: 185

У місті Біла Церква дільничні інспектори міліції спілкувалися із студентами-медиками

Проблема наркотизації сучасної молоді настільки гостра, що вживання неповнолітніми, юнаками і дівчатами наркотичних речовин стає небезпечним соціальним явищем. Згідно статистики за останні роки майже вдвічі зросла кількість осіб, які перебувають на обліку в медичних закладах із діагнозом наркоманія. Статистичні дані про рівень і динаміку наркотизації відображають лише зовнішні тенденції цього небезпечного явища. Наркотики руйнують психіку молодих людей, зумовлюють відмову від позитивних настановлень на здоровий спосіб життя, породжують мотиви прийняття хибних рішень, у деяких випадках провокуючи навіть до суїциду.

Боротися з цими негативними явищами стає дедалі важко, тому саме профілактиці приділяється велика увага правоохоронців Білоцерківського міськвідділу міліції. Дільничні інспектори постійно проводять зустрічі із студентською молоддю міста, щоб більш детально обговорити проблеми, які виникають при вживанні наркотиків, алкогольних та слабоалкогольних напоїв, а також, палінні. Всі ці звички не тільки шкодять здоров’ю, а як наслідок, спонукають молодь до необдуманих дій та правопорушень. Профілактичні заходи направлені на те, щоб утримувати молодь від подібних спокус.

Одна із таких зустрічей днями відбулася в медичному коледжі міста Біла Церква. Начальник відділу ДІМ капітан міліції Ігор Артемчук провів бесіду із майбутніми медичними працівниками. Саме їм в майбутньому необхідно буде лікувати і рятувати людей, які, в результаті вживання алкоголю, цигарок та наркотиків, завдали шкоду своєму здоров’ю.

Ігор Артемчук зазначив, що однією з причин поширення паління, алкоголізму та наркоманії це відсутність у молоді альтернативи – вільний час вони проводять не в спортивних залах чи інших гуртках з розвитку талантів та здібностей, а на нічних дискотеках чи кафе. Молодь не завжди розуміє, що таке добре, а що таке погане і, орієнтуючись на дорослих, починають курити і вживати алкоголь, не розуміючи яку шкоду завдають собі і навіть своїм майбутнім дітям.

Начальник відділу дільничних інспекторів міліції акцентував на тому, що сьогодні надто актуальною виступає проблема зростання правопорушень серед молоді. Профілактика правопорушень серед неповнолітніх є передусім проблемою педагогічною, бо вона пов’язана з вирішенням певного кола виховних завдань. Тому в цій справі особливе місце повинна зайняти рання профілактика, яка має розпочинатися вже зі школи (та, навіть, із садочка), коли закладаються основи характеру, ставлення до оточуючих, поведінки в побуті. Та все ж, саме у такому віці, коли діти вирушають у доросле життя, їм найбільш необхідна допомога, чи скоріше, дружня порада дорослих, щоб не схибити і не стати на порочний шлях.

Молодь прийняла до уваги поради правоохоронця. Студенти, також, цікавились, що чекає на тих, хто оступився і вчинив правопорушення, ділилися своїми баченнями проблем, які обговорювались на даній зустрічі, зверталися із проханнями та порадами, які потребували правової оцінки та допомоги.


Тетяна Гадомська, Білоцерківський МВ ГУМВС України в Київській області

 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera