facebook  ДДСО

 
Новини
01-03-2013 12:24 | Переглядів: 174

Виховуйте дітей змалку

В одному із сіл Миронівського району Київщини живе велика родина – батько, мати, діти, онуки. Аби прогодувати, одягнути всіх – і тих, хто ще малий, щоб заробляти на себе, і тих, хто міг би і заробляти, але не працює, старші завели чималеньке підсобне господарство. Городина, вирощена власноруч, та вигодовані вдома птиця і свині добре виручали та допомагали протриматися, коли зарплати для потреб дорослих і дітей не вистачало.

Та якось чоловік занедужав і потрапив до лікарні. Всі клопоти про господарство лягли на плечі дружини.

Жінка мусила крутитись, як білка в колесі, аби встигнути все – худобу попорати, господарству дати лад, хворого чоловіка відвідати, щось смачненьке йому підготувати та ще й дітей і онуків увагою не обділити…

Молодші члени сім’ї не дуже переймалися домашніми проблемами, не поспішали допомогти матері. Та якось син все-таки задумався, як важко доводиться їй, і вирішив полегшити нелегку домашню працю. Але в досить оригінальний спосіб. Ні з ким не порадившись, і навіть не спитавши дозволу в батьків, він знайшов покупців на трьох поросят.

Коли господиня у звичний час прийшла годувати тварин, то в сараї їх не побачила – мов крізь землю провалилися, ані сліду. Вона негайно повідомила про це чоловіку.

Провівши навкруги самостійні пошуки, поросят, звичайно ж, не виявили. Тому звернулися за допомогою в міліцію.
Яким же було здивування батьків, коли в ході оперативно-розшукових заходів правоохоронці вийшли на слід винуватця того, що сталося, - їхнього сина…

На той час він вже встиг витратити всі гроші від продажу поросят. Гуляв від душі, насолоджувався життям. Тож 6 тисяч гривень, отриманих від покупців, як і не було. Молодика навіть не схвилювало те, що реальна ціна вигодуваних поросят була, принаймні, на 3 тисячі вищою. Для розваг вистачило й того, що виторгував, а про інше він навіть не думав, не відчував докорів сумління.
За цим фактом відкрито кримінальне провадження.

Батькам шкода змарнованої сином праці. А ще більше ятрить душу його невдячність, те, як легко він нашкодив найріднішим людям та ще й тоді, коли їм було важко.

Бачать і свою вину в тому, що син виріс таким.

Тож робіть висновки, виховуйте дітей змалку, змалку привчайте до праці, аби знали ціну грошам і вміли відповідати за свої вчинки, як не мати таких розчарувань і проблем, як сім’я, про яку ця розповідь.

Сергій Притула,
Миронівський РВ ГУМВС України в Київській області
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera