facebook  ДДСО

 
Новини
12-03-2013 10:05 | Переглядів: 127

Наркотизація молоді – проблема суспільства

Наркотична ейфорія, що спричиняє залежність сучасної молоді настільки гостра, що вживання неповнолітніми, юнаками і дівчатами наркотичних речовин стає небезпечним соціальним явищем. Молоді люди, які стали наркозалежними, в пошуках коштів на придбання наркотичних засобів, вдаються до протизаконних дій (крадіжок, грабежів тощо), що неминуче веде їх до прірви (як до втрати здоров’я, так і до в’язниці). За останні роки майже вдвічі зросла кількість осіб, які перебувають на обліку в медичних закладах із діагнозом наркоманія. Статистичні дані про рівень і динаміку наркотизації відображають лише зовнішні тенденції цього небезпечного явища.

Наркотики руйнують психіку молодих людей, зумовлюють відмову від позитивних настановлень на здоровий спосіб життя, породжують мотиви прийняття хибних рішень, у деяких випадках провокуючи навіть до суїциду. Людину, яка вживає наркотичні засоби виявити неважко – її поведінка, погляд та навіть мова, змінюються і людина веде себе неадекватно. Правоохоронці виявляють осіб, які вживають наркотичні засоби, вилучають дурман та вони, але цими заходами наркоманів не зупиниш. Дуже просто і легко стати ним та вкрай важко позбутися залежності від наркотиків.

Працівники відділення ДАІ Білоцерківського МВ тільки упродовж останнього тижня виявили чотири водія, які керували автотранспортом в стані наркотичного сп’яніння. Так, працівники ВДАІ затримали 30-річного водія, який керував автомобілем марки «ВАЗ-2108», по бульвару 50 років Перемоги; 31 річного чоловіка, який їхав на автомобілі марки «Тойота» по вул. Толстого; 32 річного місцевого мешканця, який на автомобілі марки «Шевроле - Авео» їхав на трасі Київ – Фастів та 21-річного молодика, який під керуванням автомобіля «Мерседес Бенц» їхав по трасі в сторону села Бикова Гребля.

За два місяці 2013 року співробітниками сектору боротьби з незаконним обігом наркотиків було виявлено та вилучено: 8 гр. «Амфетаміну», 2170,72 гр. коноплі та 75,5 гр. екстракту опію «ширки». Всі ці наркотичні засоби затримані особи зберігали для власного вживання. Вік затриманих за вживання та зберігання наркотичних засобів 19-29 років – молоді люди, які не тільки гублять своє здоров’я, а й занапащають своє життя та унеможливлюють мати здорову сім’ю і дітей.

Співробітниками сектору боротьби з незаконним обігом наркотиків Білоцерківського МВ, як і іншими службами, постійно проводяться зустрічі, лекції, відео уроки на тему «Наркотики – зло», поведінка неповнолітніх в побуті, як уберегтися від осіб, що нав’язують негативний спосіб життя та пропонують дітям та молоді наркотичні засоби до вживання, спонукаючи їх до крадіжок цінних речей та грошей у своїх батьків. За два місяці 2013 року ними було проведено 30 зустрічей в навчальних закладах міста та району.

Тетяна Гадомська, спеціаліст по взаємодії з громадськістю Білоцерківського МВ ГУМВС України в Київській області


 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera