facebook  ДДСО

 
Новини
14-03-2013 13:17 | Переглядів: 126

Під Києвом міліція вилучила більше чотирьох з половиною тон небезпечної риби

 Більше чотирьох з половиною тон риби, яка за висновками спеціалістів є небезпечною для вживання і може нанести значної шкоди здоров’ю людини, знищено. Варто лише уявити кількість жителів столиці та регіону, які, скуштувавши «корисний продукт», могли опинитися на лікарняних ліжках.

Працівники відділу ветеринарної міліції київського обласного міліцейського главку під час оперативно-профілактичних заходів, спрямованих на виявлення та вилучення з обігу неякісної та небезпечної продукції, на одному з рибопереробних підприємств в смт. Бородянка, що на Київщині, в морозильній камері виявили більше трьох тон риби в асортименті без будь-якого маркування. Згідно наданих керівником документів - ветеринарних свідоцтв та якісних посвідчень - продукція туди надійшла в охолодженому вигляді, а термін її придатності на момент перевірки закінчився. Окрім цього в складському приміщені для готової продукції цього ж підприємства в картонних коробках зберігалося 380 кілограмів в’яленої риби без маркування. 

Згідно експертних висновків спеціалістів Київської обласної регіональної лабораторії – ця риба є небезпечною для вживання. Приписом дану продукцію на суму близько 72 тисячі гривень було вилучено з обігу та утилізовано. На начальника виробництва згідно ст. 107 Кодексу України про адміністративні правопорушення складено протокол та винесено постанову на суму 306 грн.

В іншому випадку на одному з підприємств Бориспільського району працівники ветеринарної міліції виявили та направили на утилізацію більше тони тріски на суму 28 тисяч гривень. Рибу було привезено на територію України з Норвегії з метою подальшої реалізації. За результатами лабораторних досліджень тріска була заражена гельмінтами, які можуть паразитувати і в тварині, і в людині. Тож про наслідки її вживання страшно навіть уявити.

ВЗГ ГУМВС України в Київській області



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera