facebook  ДДСО

 
Новини
23-03-2013 13:33 | Переглядів: 122

На автодорогах Київщини інспектори ДАІ рятують водіїв зі сніжних пасток

Сніжний колапс, у полон якого потрапила Україна, вносить корективи у людські плани та можливості, обмежуючи певну діяльність. Зокрема, слизькі, заметені снігом автодороги приховують безліч сніжних пасток, у які раз за разом потрапляють водії транспортних засобів. Їм на виручку приходять працівники ДАІ.

Окрім контролю за дотриманням водіями правил дорожнього руху, працівники підрозділів ДАІ Київської області надають необхідну допомогу тим, хто її потребує. В ході патрулювання екіпажі ДАІ виявляють водіїв, чий транспорт зупинився на дорозі і надають їм посильну допомогу. У разі необхідності всіх учасників дорожнього руху доставляють до пунктів обігріву, або ж просто, допомагають виїхати із сніжних пасток. 

Близько опівночі, під час патрулювання міста Бориспіль Київської області черговий екіпаж ВДАІ Бориспільського МВ ГУМВС України в Київській області звернув увагу на авто, що стояло на одній із вулиць міста. Як з’ясувалося, водієві старенького ВАЗу, що рухався додому, конче була необхідна допомога. Літня пара, що знаходилася в автівці не змогла самостійно виїхати зі снігового замету, окрім цього в них закінчувалося пальне. Працівники міліції надали допомогу громадянам. Подякувавши, водій зміг дістатися додому, а не мерзнути в заледенілому авто. 

Для надання допомоги водіям транспортних засобів активно залучається «важка артилерія». На всіх автошляхах постійно чергують наряди ДАІ, адже дорогами постійно рухаються далекобійники. На слизькій дорозі навантажена фура, як правило, не може подолати крутий підйом. Аби допомогти водіям, на цій ділянці автошляху даішники організували контроль за постійним обробленням дорожнього полотна піском. Поряд з охоронцями дорожнього порядку чергують і дорожні служби, що мають у розпорядженні спецавтомобілі й трактори, за допомогою яких у разі необхідності й проводиться порятунок великогабаритного транспорту.

Лише протягом цієї ночі працівниками ВДАІ Бориспільського МВ ГУМВС України в Київській області було надано допомогу більш як 45 водіям автомобілів, які потрапили в сніжний полони. Це лише маленькі епізоди роботи ДАІ в таких складних погодних умовах. Для них же, незважаючи на мороз та снігову заметіль, не має ніяких поблажок – вони працюють у посиленому режимі.

Інспектори ДАІ намагаються допомогти всім, хто з тих чи інших причин опинився у скрутній ситуації на дорозі. Зважаючи на складні погодні умови, Державтоінспекція рекомендує водіям утриматися від поїздок на великі відстані, а при керуванні авто бути максимально уважними та обережними, неухильно дотримуватися Правил дорожнього руху.
Якщо ви потрапили у скрутну ситуацію на дорозі, телефонуйте на номер «гарячої лінії» 102. Державтоінспекція Київської області завжди прийде вам на допомогу.

Світлана Коломієць
Бориспільський МВ
ГУМВС України в Київській області
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera