facebook  ДДСО

 
Новини
28-03-2013 14:52 | Переглядів: 89

Операція «Візит» триває

 На території Кагарлицького району Київської області місцева міліція проводить профілактичні заходи, пов’язані з відвідуванням помешкань громадян, а відтак у кожну домівку завітають правоохоронці.

У рамках всеукраїнської операції «Візит» дільничні інспектори міліції на закріплених за ними дільницях вручають мешканцям пам’ятки «Як не стати жертвою злочину» та візитівки із контактною інформацією дільничного інспектора, який обслуговує адміністративну дільницю. Відрекомендувавшись на назвавши свою посаду, вони цікавляться, хто мешкає в квартирі чи будинку, де працює або навчається, чи був хтось раніше засуджений. Звісно, запитують також, чи не турбує хтось мешканців своєю антисоціальною поведінкою, яких слід вживати заходів, щоб не допустити того чи іншого правопорушення. Таким чином громадяни у свою чергу підказують правоохоронцям, із ким слід провести невідкладну профілактичну бесіду. 

Під час обходу громадяни можуть також звернутися до працівників міліції із заявою чи будь-яким іншим повідомленням. При необхідності правоохоронці роз’яснюють положення чинного законодавства, а також ознайомлюють з рекомендаціями щодо попередження крадіжок із помешкань, автотранспорту, про порядок зберігання наявної вогнепальної зброї тощо. Також правоохоронці попереджають жителів району щодо уникнення спілкування з так званими «вуличними продавцями», телефонними аферистами. Останнім часом на території Кагарлицького району почастішали випадки вчинення шахрайств та крадіжок відносно осіб похилого віку, які проживають одиноко.

З цього приводу міліція звертає увагу жителів району бути пильними та обачними, не впускати до свого помешкання сторонніх осіб, навіть якщо вони назвалися соціальними чи медичними працівниками або працівниками різних благодійних фондів, ветеранських організацій. При появі таких людей необхідно терміново повідомляти органи внутрішніх справ по лінії 102 і в жодному разу не запрошувати їх в будинок.

Кагарлицький РВ ГУМВС України в Київській області
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera