facebook  ДДСО

 
Новини
09-04-2013 09:33 | Переглядів: 119

Патрульні затримали «барсеточників» на гарячому

У Білій Церкві, минулого тижня, від крадіжок потерпіли кілька місцевих мешканців які, легковажили, залишаючи без нагляду цінні речі у салонах автомобілів. Такі ситуації лише на руку зловмисникам, які полюють на чуже майно. Так, власник автомобіля марки «Mitsubishi» залишив авто на вулиці Петра Запорожця біля будинку № 167 та не увімкнув сигналізацію. Крадій скористався цим та «погосподарював» у чужій машині. 

Правоохоронці застерігають громадян від крадіїв - запам’ятайте, зловмисники, як правило, діють чітко та злагоджено. Вивчають, як автовласники поводяться, де саме паркують транспортні засоби, наскільки уважно ставляться до свого майна. Спритники за лічені секунди викрадають сумки, портфелі, ноутбуки, «барсетки» та інші цінні речі, коли власник не закриває автомобіль або не вмикає сигналізацію. На потенційних жертв, як правило, очікують поблизу супермаркетів, ринків, кінотеатрів та в інших багатолюдних місцях.
4 квітня, близько дев’ятої години вечора, співробітники автопатруля роти патрульної служби Білоцерківського міськвідділу міліції запримітили двох невідомих молодиків, які вели себе підозріло – вони розглядали автомобіль марки «Опель», який знаходився біля кінотеатру «ім. Довженка», що в центрі міста по вул. Ярослава Мудрого. Один із чоловіків розбив скло автомобіля, а інший миттю схопив сумку і кинувся навтьоки.

Міліціонери прослідували за правопорушниками. Один з них вскочив в автомобіль, а інший побіг в бік торгового центру «Край», де його і наздогнав патруль. Автомобіль, із двома іншими втікачами, затримано працівниками відділення ДАІ Білоцерківського МВ на виїзді із міста. Молодиками виявились гастролери з Полтавщини. 

За фактом, слідчим відділом Білоцерківського МВ відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 185 КК України «Крадіжка». Ведеться слідство.

Шановні водії!

Останнім часом почастішали випадки крадіжок з автомобілів. Схеми крадіжок досить прості. Найпоширенішими є зламування замка капоту або дверцят і розбиття віконного скла. Наприклад, якщо в автомобілі не встановлена сигналізація, можна легко справитися зі штатним замком дверцят або капоту. Так, злодій помічає авто, яке знаходиться на стихійній стоянці, впевнюється у тому, що господар достатньо далеко, після чого перевіряє машину на наявність сигналізації, непомітно вдаряючи по колесу ногою або рукою по дверцятам. В цей час, поплічник злодія знаходиться поруч з водієм автомобіля та, в разі повернення останнього до свого авто, по телефону попереджає злодія про небезпеку.

Злочинці обирають машини, які припарковано в місцях великого скупчення людей: поблизу супермаркетів та в інших людних місцях, де на них мало звертають увагу. Тобто, злодії знають, що власники автівок приїхали з грошима за покупками (цим і користуються зловмисники) - викрадають барсетки, сумки та інші цінні речі. Іноді крадії підкидають викрадені документи їх власникам. 

Деякі «умільці» примудряються відкривати автомобілі, які обладнані сигналізацією - за допомогою сканера, який виглядає як звичайний брелок від сигналізації, вони в момент закриття машини майбутньої жертви зчитують індивідуальний код машини. Радіус дії цього приладдя близько 25 метрів. І поки власник займається своїми справами, відчиняють автомобіль і викрадають цінні речі, при цьому деякі заявники-власники машин навіть взагалі не пам'ятають чи ставили двері на сигналізацію, чи можливо взагалі залишили їх незамкненими.
Інший спосіб вчинення крадіжки з авто – розбиття вікна. Жертвами зазвичай стають автомобілі, які господарі залишають у дворах будинків та на пустих вулицях. Сигналізація дуже часто злодію не заважає - зловмисник упродовж 30-40 секунд встигає зробити свою справу і втекти. В даному випадку дуже часто страждають іномарки. Багато з автомобілів іноземного виробництва оснащені такою сигналізацією, яка реагує тільки на зламування замка, а ось якщо злодій розіб’є скло – вона промовчить.

Вкотре, звертаємось до автовласників та нагадуємо: будьте обачні і обережні, не залишайте цінні речі в салоні авто, навіть коли залишаєте автомобіль на короткий час. Цілісність ваших речей залежить, в першу чергу, від вас самих – вашої обережності, уважності та передбачливості.


Т. Гадомська
Спеціаліст по взаємодії з громадськістю Білоцерківського МВ
(з обслуговування м. Біла Церква та Білоцерківського району)

 

 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera