facebook  ДДСО

 
Новини
22-04-2013 11:17 | Переглядів: 99

Чергова подорож в чорнобильську зону закінчилася в міліції

Днями в десятикілометровій зоні відчуження Чорнобильської АЕС наряд батальйону патрульної служби міліції затримав чотирьох сталкерів, серед яких була дівчина. Троє мандрівників виявилися мешканцями столиці, четвертий – житель Санкт-Петербургу Російської Федерації.

За словами порушників радіаційного режиму, ночували, де прийдеться, по території зони йшли вночі, щоб не потрапити в руки міліції, аж доки не дійшли до Чорнобиля-2. Там кияни і зустрілися з росіянином та вже вчотирьох продовжили подорож. До цього ж протягом двох ночей кожному з них вдалося подолати кілометрів 30-35 пішки. Для чергового нічлігу вони обрали квартиру в колишньому жилому домі військового містечка.

Правоохоронці запримітили чужаків за слідами, які вони залишили на землі. Побачивши міліціонерів вони намагалися втекти, але все було марно. Сталкерів доставили у Відділ Зони ЧАЕС для складання відповідних адміністративних документів. Згідно законодавства порушення вимог режиму радіаційної безпеки в місцевостях, що зазнали радіоактивного забруднення, тягне за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією знарядь вчинення правопорушення.

Серед речей першої необхідності, продуктів харчування, води, спальних мішків, які мали при собі любителі екстремальних подорожей, міліціонери виявили своєрідний талісман – ляльку на ім’я Сталкер-Спиридон. За словами затриманої дівчини, він мав принести їм вдачу, нові враження під час чорнобильської відпустки. Та зважаючи на всі обставини, своєї місії лялька не виконала, тому, сподіваймося, такий похід для цих екстремальних туристів буде першим і останнім.

За статистикою чорнобильським міліціонерам доводиться затримувати та видворяти близько сотні сталкерів на рік, за останні чотири місяці до адміністративної відповідальності за незаконне потрапляння в зону притягнуто одинадцять громадян, двоє з яких іноземці.

ВЗГ ГУМВС України
в Київській області



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera