facebook  ДДСО

 
Новини
25-04-2013 09:52 | Переглядів: 45

Скутер: засіб пересування чи небезпека на дорозі?

Останнім часом на вулицях та дорогах Київщини спостерігається помітне зростання кількості мопедів. Це й не дивно: досить простий в керуванні апарат за доволі доступною ціною приваблює багатьох бажаючих покататися «з вітерцем». За кермом скутера можна побачити як підлітків, а часто й дітей, так і пенсіонерів. Здавалося б, винайдено нарешті ідеальний транспортний засіб, однаково зручний для всіх…

За статистикою, майже третина людей, що постраждали в Україні внаслідок ДТП – водії скутерів. Властивості доволі хиткої двоколісної конструкції залишають дуже мало шансів вийти неушкодженим із аварії. До того ж, лічені одиниці «скутеристів» користуються шоломами, які врятували чимало життів. Основними причинами трагедій стають незнання елементарних Правил дорожнього руху та керування мопедом в нетверезому стані. 

Раптова поява на дорозі скутериста досить небезпечна. Ще не безпечніше, коли за кермом мопеда чи мотоцикла діти. Найменша похибка і може статися непоправне лихо. 

Те що дорожньо-транспортні пригоди з дітьми мають місце чимала вина і деяких дорослих: батьків, учителів, старших сестер і братів, які не завжди слідкують за поведінкою дітей. Нерідко дарують їм мопеди, моторолери, мотоцикли. Поява неповнолітнього за кермом завжди небезпечна як для нього самого, так і для решти учасників дорожнього руху. Ось чому закликаємо вас: не дозволяйте дітям, молодших 16 років, сідати за кермо мопеда, моторолера чи мотоцикла! Постійно контролюйте їхню поведінку. Придбані мотозасоби зберігайте так, щоб ними не змогли скористатися за вашої відсутності школярі. Керуючи транспортними засобами, будьте прикладом у дотримані Правил дорожнього руху. 

Державтоінспекція Київщини звертаюсь до батьків, вчителів та всіх учасників дорожнього руху з проханням вживати всіх необхідних заходів для попередження нещасних випадків з дітьми на дорогах. Бережімо дітей – вони наше продовження і надія! А водіїв просимо бути уважними в місцях можливої появи юних учасників дорожнього руху.

УДАІ ГУМВС України в Київській області



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera