facebook  ДДСО

 
Новини
26-04-2013 12:35 | Переглядів: 154

На Київщині вшанували ліквідаторів Чорнобильської катастрофи

Напередодні двадцять сьомої річниці катастрофи на ЧАЕС в зону відчуження приїхали ветерани-ліквідатори, щоб пригадати трагічні події тих днів та вшанувати пам'ять колег-міліціонерів. Колишні правоохоронці та ліквідатори ЧАЕС на подібну зустріч збираються щороку, втім через стан здоров’я щоразу їх все менше.



 

Від Київщини, в ліквідації аварії взяли участь понад 6000 правоохоронців, з яких 1300 стали інвалідами, а понад 300 на сьогоднішній день з нами вже немає. Ці герої за покликом серця у перші дні прибули до Чорнобиля і практично голими руками закрили жерло зруйнованого реактора. Вони врятували світ від значно масштабнішої катастрофи, і ми вдячні їм за це.

Слова щирої подяки живим і глибокої скорботи загиблим ліквідаторам, а також працівникам Прип’ятьського, Поліського, Чорнобильського та Іванківського відділів міліції висловив заступник начальника ГУМВС України в Київській області, полковник міліції Григорій Розум.

Ветеранам органів внутрішніх справ і ліквідаторам наслідків Чорнобильської аварії Григорій Миколайович від усього серця побажав міцного здоров’я, щастя, достатку в родинах, якомога більше добра в житті. 

До меморіалу ліквідаторам урочисто поклали квіти, бійці спецпідрозділу «Беркут» віддали їм честь салютним залпом із бойової зброї. Всіх загиблих вшанували хвилиною мовчання.

Також ветерани відвідали Прип‘ятьсякий міськвідділ міліції у якому працювали. Згадали про важкі часи евакуації населення та забезпечення охорони громадського порядку у регіоні в перші дні після аварії.

Чорнобиль – це гіркий урок не тільки нам, українцям, а й усьому людству. Наше завдання сьогодні допомагати потерпілим, турбуватися про покращення їх життя. Спільними зусиллями ми зробимо все можливе для того, щоб віддячити за мужність, стійкість, терпіння, наполегливість у подоланні труднощів, що випали на долю «чорнобильців».

ВЗГ ГУМВС України в Київській області


 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera