facebook  ДДСО

 
Новини
26-04-2013 11:19 | Переглядів: 96

На Броварщині вшановували учасників ліквідації на Чорнобильській АЄС

Чорнобиль… Чорний біль нашої землі. І скільки б не минуло років, все одно це слово полум’янітиме чорним вогнищем скорботи.

Сьогодні сивочолі ветерани внутрішніх справ зібралися у приміщенні Броварського міськвідділу міліції з 27-ї роковини Чорнобильської катастрофи. Цього дня учасники ЧАЄС не були обділені увагою. Їх нагородили почесними грамотами. Начальник кадрового забезпечення спільно з працівниками державної автомобільної інспекції міськвідділу відвідали тяжкохворих за місцем проживання та надали їм посильну матеріальну допомогу.

Зі слів голови ради ветеранів ОВС Леоніда Мартушканова, що у ніч з 25 на 26 квітня 1986 року о 1 год. 23 хв. 40 с., коли всі спали безтурботним сном, над четвертим реактором чорнобильської атомної електростанції несподівано розірвало нічну темряву велетенське полум’я . Почався новий відлік українського часу. Болісний. Гіркий…

Ветеран пригадав, що тієї ночі увесь особовий склад міськвідділу міліції підняли по тривожному сигналу. Коли нам сказали : «Треба », - ніхто нічого не питав, поїхали в «зону». Працювали. Кожен із нас робив там свою звичну справу. І мало хто знав, що собою представляє аварія на ЧАЄС. Про себе тоді ніхто не думав і виконували свій обов’язок . Поставлені завдання виконували, але високою ціною – ціною власного життя. Ветерани ОВС пом’янули тих, хто не дожив до наших днів хвилиною мовчання та запалили свічку пам’яті.

Керівництво міськвідділу низько вклоняється героям, які поклали своє життя, своє молоде квітуче життя заради життя інших. Віримо, що жертва, яку вони принесли на вівтар свого обов’язку служіння Батьківщини не пропаде, а очистить наші серця, змусить замислитися кожного з нас над важливістю кожного кроку у своїй повсякденності.

Юлія Барабаш, Броварський МВ ГУМВС України в Київській області

 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera