на головну
Шлюбний аферист

Шлюбний аферист

25.09.2003 року

 

Ще у 2001 році до правоохоронців Дніпровського райуправління міліції з заявою звернулась 50-річна киянка, яка повідомила, що через шлюбне оголошення в газеті "Ваша судьба" вона познайомилася з чоловіком. Зміст оголошення привабив жіночку - порядний, перспективний 64-річний єврей познайомиться з привабливою жінкою для створення сім'ї та подальшим виїздом на постійне місце проживання до Америки.

Одразу все пішло чудово. Зустріч відбулась біля Головного поштамту, вже за дві години чоловік з жінкою дуже симпатизували одне одному. А через півтори тижні чоловік переїхав жити до своєї дами, де й познайомився з її сином та донькою. Оскільки донька дуже хворіла, новий знайомий сімейства запропонував і їй разом з сім'єю виїхати за кордон, де за новими технологіями можна вилікувати будь-яке захворювання. Його слова звучали так правдиво, що молода жінка вирішила їхати разом з матір'ю. Згодом і cин прийняв пропозицію щодо виїзду.

Тим часом чолов'яга робив усе потрібне, аби прискорити процес оформлення документів та паспортів. Але - для цього йому треба було трохи грошей, просто дещицю... Жінка з сином віддали на свої документи 700 доларів США, її дочка з сім'єю - 600. Пройшло трохи часу і благодійник повідомив, що його матусі, яка вже мешкає у Америці, потрібні дві домогосподарки. Тоді-то жіночка і запропонувала своїх подруг, які на оформлення документів віддали чоловікові по 300 американських доларів.

Отримавши останню суму від подруг своєї коханої, чолов'яга зник. Забравши з собою майже 2 тис. доларів США і залишивши свої особисті речі, мабуть, як спогад про час, проведений разом.

Минуло два роки, і оперативники таки знайшли спритного дідуся, який роз'їжджав майже по всій Україні - у пошуках нової "жертви". Зараз шлюбний аферист затриманий і дає свідчення. Справжнє його прізвище - Полторак Ізраїл Ісакович. У шлюбних оголошеннях чоловік використовував "псевдоніми". Ось два з них - Хейфіц і Бернштейн.

На даний момент співробітниками Дніпровського райуправління міліції вже встановлено особи трьох жінок, які потрапили в оману шахрая. Якщо ви також стали його жертвою, прохання телефонувати за номерами:

559-16-38, 559-15-37.

За інформацією
ЦГЗ ГУМВС України в Києві

 

Прес-служба ГУБОЗ МВС України повідомляє

25.09.2003 року

Пiдробляли державне клеймо
2003.09.25
У Севастополi за матерiалами УБОЗ порушена кримiнальна справа за ознаками ст. 217 КК України ( незаконне виготовлення, збут або використання державного пробiрного клейма) вiдносно директора комерцiйного пiдприємства та непрацюючого, якi займались виготовленням ювелiрних виробiв з дорогоцiнних металiв - з їх подальшою апробацiєю i реалiзацiєю через систему ювелiрних магазинiв Севастополя. Вирiшується питання про обрання фiгурантам запобiжного заходу.

Звiльнили пiдприємця з "боргової ями"
2003.09.25
Своєрiдну "боргову яму" влаштували у пiдвалi одного зi столичних кафе-барiв його засновник, директор та охоронець. Там незаконно утримували приватного пiдприємця, який нiбито заборгував деяку суму. До потерпiлого застосовували фiзичне насильство, примушуючи розрахуватись. В ходi спецоперацiї працiвники УБОЗ звiльнили "полоненого" i затримали його кривдникiв.. Вирiшується питання про порушення кримiнальної справи за незаконне позбавлення волi.

Розкрито злочин проти журналiста
2003.09.25
Випускник середньої школи, першокурсник вузу та студент третього курсу одного з київських навчальних закладiв затриманi працiвниками УБОЗ УМВС України у Київськiй областi в порядку ст. 115 КПК України за пiдозрою у вимаганнi 10 тисяч доларiв США у заступника редактора одного зi столичних перiодичних видань.
Як заявив потерпiлий, рекетири погрожували йому фiзичною розправою. Порушена кримiнальна справа за ознаками ст. 189 КК України (вимагання).

Природу треба берегти
2003.09.24
У
Закарпаттi за матерiалами УБОЗ до кримiнальної вiдповiдальностi за ознаками ст. 365 КК України (перевищення влади або службових повноважень) притягується голова сiльської ради, який дав вказiвку бригадi лiсорубiв на незаконну вирубку дерев у мiсцях курортної зони вiдпочинку та незаконно приєднав земельну дiлянку площею 537 га до земельного запасу сiльської ради, внаслiдок чого державi нанесено збиткiв на суму понад 100 тисяч гривень. Вирiшується питання про обрання запобiжного заходу.

Продали квартири у гуртожитку
2003.09.24
Н
а Тернополi за матерiалами УБОЗ порушена кримiнальна справа за ознаками ст. 364 КК України: у зловживаннi службовим становищем пiдозрюються посадовцi одного з вищих навчальних закладiв, якi пiд час будiвлi гуртожитку незаконно продали у ньому 14 квартир, а грошi привласнили. В ходi слiдства встановлюється коло причетних до злочину осiб та сума завданих ними збиткiв.

УБОЗ: знайшли i затримали
2003.09.24
У
Горлiвцi на Донеччинi працiвники УБОЗ в ходi проведення розшукових заходiв затримано громадянина Азербайджану Байрамова, 1958 р.н., який з 2002 року знаходився у мiждержавному розшуку за пiдозрою у скоєнi вбивства. В Українi перебував незаконно. Вирiшується питання щодо передачi затриманого правоохоронним органам Азербайджану.

А в Кiровоградi працiвниками УБОЗ затриманий мiсцевий житель Мельникович, 1961 р.н., ранiше судимий, непрацюючий, якого у липнi п.р. було оголошено у розшук столичною мiлiцiєю за пiдозрою у скоєнi пограбування.

 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera