на головну

ЦГЗ ГУ МВС України в Київській області повідомляє:

13.10.2003 року

Метал, який намагалися вивезти з зони ЧАЕС, перевищував допустимі норми радіоактивного забруднення у 500 разів
Під час оперативного відпрацювання співробітники 3-ї роти батальону міліції по охороні зони радіоактивного забруднення ЧАЕС капітан міліції Володимир Головатюк та сержанти Пічка С.М. й Пєчніков А.С., разом з представником держпідприємства "Чорнобильліс", 9 жовтня затримали автомобіль УАЗ під керуванням мешканця Іванківщини, який зі своїм сином незаконно сюди проникли. У кузові авто правоохоронці виявили 24 пусті газові балони та 3 газові задвижки для трубопроводу. Як пояснили затримані, метал вони знайшли поблизу села Залісся, що знаходиться в зоні безумовного відселення. Автомобіль доставлено у відділ зони ЧАЕС ГУ МВС України в Київській області, де дозиметрична служба констатувала, що рівень радіоактивного забруднення "знахідок" перевищує допустимі норми в 500(!) разів. До речі, затриманий має безпосереднє відношення до газової апаратури, оскільки працює в одному з газових господарств Іванківського району. Наразі міліціонери з`ясовують всі обставини цієї справи.

Товар справжній, а гроші фальшиві
Співробітники Києво-Святошинського райвідділу міліції в селі Гатне затримали 27-річну мешканку Кіровоградської області, яка в місцевому кафе за придбаний товар розрахувалась підробленою купюрою номіналом в 200 гривень. Як з`ясували правоохоронці, - банкноту виготовили на лазерному принтері. На даний час зловмисниця знаходиться в ІТТ Києво-Святошинського райвідділу.

Забила чоловіка до смерті
В перших числах жовтня в місті Ржищів у своєму будинку було виявлено труп 53-річного Володимира. На місце негайно виїхала слідчо-оперативна група. Як з`ясували правоохоронці, чоловік проживав в будинку разом зі своєю дружиною та двома синами. Кілька років тому він переніс інсульт і його здоров`я помітно похитнулось. Після перенесеної хвороби чоловік став напівпаралізованим, почались приступи епілепсії, але все ж таки міг самостійно рухатись. Останнім часом він вступив до якоїсь секти, захопився комп'ютером, який придбав за продані речі, нажиті всією родиною. Тож коли правоохоронці почали з`ясовувати як жив і чим хворів покійний, то з першу його смерть настала під час чергового приступу хвороби, коли він впав і вдарився головою об журнальний столик. Але висновок судово-медичної експертизи встановив інше - смерть чоловіка настала внаслідок черепно-мозкової травми, преломів кісток черепа та крововиливу в мозок. Травми мали явно насильницький характер. Під час проведення оперативно-розшукових заходів правоохоронці встановили, що на передодні смерті Володимира між ним та дружиною виникла сварка відносно грошей і речей, які він виносить з будинку і невідомо куди діває. Володимир схопив журнальний столик і хотів вдарити ним жінку. Дружина виявилася спритнішою і вирвавши з його рук столик нанесла йому кілька ударів по голові, після чого чоловік втратив свідомість і впав на підлогу. Дружині стало страшно, коли вона подумала, що буде з нею коли він прийде до тями. Вона вийшла на вулицю і взяла металевий прут, що стирчав у землі. Кілька ударів по голові поставили крапку у житті Володимира. Дружина зачинила двері і пішла на роботу, встромивши прут на місце. З розбитою головою та в калюжі крові син, який повернувся зі школи, побачив батька. Він негайно зателефонував матері на роботу, а та в свою чергу повідомила правоохоронців. Коли результати експертизи були вже міліціонерам відомі, версія про нещасний випадок відпала. Дружина покійного нібито намагалась допомогти правоохоронцям знайти справжнього винуватця трагедії, мовляв убили чоловіка за гроші, які можливо він у когось позичив та напевно не віддав... та все ж таки на думку міліціонерів щось тут не сходилось. В процесі кропіткої роботи правоохоронці встановили справжню картину трагедії. Зібрані правоохоронцями докази свідчили зовсім про інше і не в бік дружини покійного. Трохи згодом вона все таки зізналась у скоєному. Подальшу долю жінки вирішить суд.

Приревнував кохану до смерті
Перебравшись з Києва в село Нові Соколи, що в Іванківському районі, Петро та Олена оселились у матері останньої. Разом вони частенько полюбляли заглядати на дно чарки. Одного дня, коли господарки не було вдома, Петро вирішив пошукати свою половину яка сказала йому, що на хвилину вийде. Внутрішнє передчуття завело захмелілого чоловіка до сусіда, де він і застав свою дружину голою. В "наряді Єви" він погнав її додому, де дав волю кулакам. Ревнивець так захопився бити Олену, що за певний час повчань остання віддала Богу душу. Зрозумівши, що дружина мертва, чоловік сам зателефонував до міліції і повідомив про скоєне. Наразі ревнивець знаходиться в ізоляторі тимчасового тримання Іванківського райвідділу, де пояснює свій вчинок слідчим.

УБОЗ інформує:
Під час встановлення паспортних даних особи, яку було затримано в Києво-Святошинському районі Київщини, як особу без певного місця проживання, співробітниками УБОЗ ГУ МВС України в Київській області було встановлено справжнє прізвище затриманого, ним виявився уродженець Ростовської області, який в 1995 році скоїв вбивство на території республіки Молдова, де за цим фактом місцеві правоохоронці порушили кримінальну справу. Наразі встановлюється причетність затриманого до інших тяжких злочинів.

Під час проведення оперативно-профілактичної операції під умовною назвою "Квартира", в ході реалізації інформації співробітники УБОЗ ГУМВС України в Київській області в місті Бровари у квартирі раніше судимого місцевого мешканця виявили та вилучили гранату Ф-1. Наразі правоохоронці з'ясовують як і звідки небезпечна знахідка до нього потрапила. Вирішується питання про порушення кримінальної справи.

Олександр Коваленко

Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera